De Hart van Nederland-special: Het Gruwelijke Geheim van het Amsterdamse Bos geeft een unieke inkijk in een baanbrekend politieonderzoek tijdens de jarenlange zoektocht naar Angelique en over de veroordeling van haar echtgenoot.

Article continues after the ad

Vermist

In november 2000 verdwijnt de 30-jarige Angelique van Leijenhorst uit Aalsmeer. Haar man Paul van O. wordt veroordeeld voor doodslag, maar pas zes jaar later wordt duidelijk waar hij Angelique heeft begraven. Tien jaar na de opgraving van haar lichaam doen politie en Justitie voor één keer hun verhaal in deze special van Hart van Nederland. 

Indrukwekkende arrestatie

Na de vermissing van Angelique in 2002, wordt haar echtgenoot wordt al snel als verdachte aangemerkt. Hij probeert te vluchten naar Thailand, maar de politie onderschept hem in een hotel vlakbij de luchthaven, waar hij gearresteerd wordt. Paul blijkt met duizenden guldens, een vals paspoort en een nieuw uiterlijk op het punt te staan om het land te verlaten. 

Uiteindelijk wordt Paul in 2002 veroordeeld voor doodslag. Van het lichaam van Angelique is dan nog geen spoor te bekennen. Vier jaar later doet Justitie een ultieme poging om hem te laten praten door hem voor een keuze te stellen: pas als hij praat komt hij in aanmerking voor vervroegde invrijheidstelling wegens goed gedrag. Doet hij dat niet, dan moet hij zijn volledige straf uitzitten. Hij kiest eieren voor zijn geld. Hij neemt de recherche mee naar het Amsterdamse bos en wijst de plek aan waar hij Angelique heeft begraven.

Nooit eerder vertoonde beelden

Dit bijzondere moment wordt vastgelegd op camera en is te zien de Hart van Nederland Special: het Gruwelijke Geheim van het Amsterdamse Bos. Ook vertellen de betrokken rechercheurs gedetailleerd over deze bijzondere arrestatie van Paul. De special bevat daarnaast nooit eerder vertoond foto- en videomateriaal; van een verdachte die zijn sporen wist tot een politiereconstructie van een ongeloofwaardige verklaring. 

De Hart van Nederland-special: Het gruwelijke geheim van het Amsterdamse bos is op 29 november vanaf 21.30 uur te zien bij SBS6.