Hart van Nederland, ochtendteam

Hart van Nederland krijgt er in het nieuwe jaar een ochtendeditie bij. SBS6 heeft Mart Grol gevraagd om het programma doordeweeks te presenteren. Wolter Klok en Nadya Sewradj zijn in het weekend aan de beurt.

Mart Grol werkte eerder voor Omroep Brabant en presenteerde met Natacha Harlequin de flop Dit Vindt Nederland! De andere twee zijn al bekende gezichten bij Hart van Nederland.

Concurrentie in de ochtend

Marc Veeningen, hoofdredacteur van HvN, maakte het nieuws bekend in een interview met het AD. De ochtenduitzending heeft moordende concurrentie met programma’s als Goedemorgen Nederland, de NOS Journaals en RTL Nieuws. “Concurrentie heb je ook online en in de avond, maar Hart van Nederland heeft een vaste schare kijkers”, zegt Marc.

Article continues after the ad

Stel, je zet je TV in de ochtend aan voor Hart van Nederland, wat kan je dan als kijker verwachten? “Een bulletin van tien minuten dat we tot tien uur blijven actualiseren”, laat de hoofdredacteur weten.

Groter dan de Randstad

Mocht je zin hebben in meer Nederlands nieuws, dan kun je volgens Marc bij deze editie terecht: “Wat ons onderscheidt: we blijven ons richten op het nieuws in Nederland, waarbij we ons bewust zijn dat Nederland groter is dan de Randstad. Dat zit en blijft in ons DNA.” Ook het laatste shownieuws krijg je in de ochtend mee.

Hart van Nederland is elke dag om 17:45 en 22.30 uur te zien op SBS6.