J.K. Rowling schrijfster Harry Potter

Hoera! J.K. Rowling is jaren na het afronden van haar Harry Potter-serie weer in de pen geklommen! Ze komt met een nieuw verhaal over de 'Ickabog'. Ondanks dat het boek niet plaatsvindt in het alsmaar uitdijende Harry Potter-universum, belooft Ickabog toch bijzonder te worden!

Ickabog is online gratis te lezen

J.K. Rowling laat op Twitter weten dat ze het verhaal over Ickabog lange tijd geheim heeft gehouden. Alleen haar kinderen waren op de hoogte. En dat is knap, aangezien het manuscript zeker al 10 jaar oud is! Het lag tot een paar weken geleden te verstoffen op zolder… De Harry Potter-schrijfster heeft nu echter toch besloten om Ickabog te publiceren. En dat doet ze geheel gratis! De schrijfster belooft vanaf vandaag tot en met 10 juli iedere week één of meerdere hoofdstukken van Ickabog online te zetten. Je vindt de eerste twee hoofdstukken op deze speciale Ickabog-website.

Rowling haar tweede corona-initiatief

Rowling roept kinderen op om tekeningen over Ickabog in te sturen. De beste tekeningen worden (per uitgaveregio) verwerkt in het boek dat in november in de winkels moet verschijnen. De royalties doneert ze vervolgens aan projecten en organisaties die zich inzetten voor groepen die het hardst getroffen zijn door de coronacrisis. Dat Rowling begaan is met hun lot, bleek eerder ook al toen ze de website Harry Potter at Home lanceerde. Daarmee wilde ze voor wat “magie” zorgen tijdens de uitbraak van het coronavirus.

Article continues after the ad

Ook de Nederlandse bioscopen zijn trouwens nog altijd overtuigd van de magie van de Wizarding World, zodoende vertoont Pathé de Harry Potter-films binnenkort in 4DX!