De laatste Gremlins-film draaide alweer bijna dertig jaar geleden in de bioscopen. Maar regisseur Chris Columbus, bekend van Harry Potter en Home Alone, is druk bezig met Gremlins 3!

Article continues after the ad

Moordzuchtige monstertjes

Cultregisseur Joe Dante had in 1984 een enorme hit met Gremlins, een even griezelige als grappige horrorcomedy over schattige wezentjes die konden veranderen in sadistische en moordzuchtige monstertjes. De film was geschreven door Chris Columbus, die als regisseur later succes zou boeken met kaskrakers als Home Alone en Harry Potter and the Sorcerer’s Stone. In 1990 kwam Gremlins 2: The New Batch uit, maar daarna bleef het akelig stil rond de groene relschoppers…

Macaber

Gisteren maakte Columbus echter bekend dat hij klaar is met het scenario voor Gremlins 3. In een interview met /Film gaf de regisseur alvast een voorproefje van wat we kunnen verwachten: “Het wordt een hele duistere film. Ik wilde echt terug naar het macabere sfeertje van het eerste deel. Ik ben erg trots op het scenario en ik merkte dat het me makkelijk afging om weer een Gremlins-film te schrijven. Hopelijk gaan we de film snel maken!”

Poppenspelers

Gremlins-fans maakten zich zorgen dat een nieuw deel in de serie teveel zou leunen op digitale effecten, maar volgens Columbus hoeven we ons daar geen zorgen over te maken: “Het gebruik van CGI zal minimaal zijn. Die techniek gebruiken we alleen om de draadjes van de poppen weg te werken en om het leven van de poppenspelers wat makkelijker te maken.”

Gremlins 3 is nu in ontwikkeling bij Warner Brothers. Het is nog niet bekend of Chris Columbus de film ook zal regisseren.