Fans van Harry Potter krijgen volgend jaar de kans om de tovenaarswereld van Harry Potter binnen te stappen.

Article continues after the ad

4 miljoen bezoekers

Vanaf 11 februari tot en met 30 juni komt de tentoonstelling Harry Potter: The Exhibition! naar Nederland. De bijzondere exhibitie is te zien in Utrecht. De tentoonstelling heeft sinds de wereldpremière in Chicago al meer dan vier miljoen bezoekers verwelkomd. Harry Potter heeft ook New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs, Shanghai en Brussel aangedaan.

Als bezoeker maak je een reis langs verschillende favoriete scènes uit de Harry Potter-films. De tentoonstelling bevat decors van de meest populaire locaties, zoals de leerlingenkamer en klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 16 september.

3 nieuwe films

Volgens hardnekkige geruchten wil Warner Bros. een trilogie maken van het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child. "Uiteraard is er maar één iemand die de hoofdrol moet spelen, maar het is nog maar de vraag of hij wil meedoen", zei een bron onlangs tegen The New York Daily News. Daniel Radcliffe heeft namelijk in meerdere interviews aangegeven dat hij even afstand wil doen van de rol en zich wil richten op andere filmprojecten. Ook is het nog de vraag of schrijfster J.K. Rowling er toestemming voor geeft, omdat zij heeft gezegd dat het verhaal van Harry Potter and the Cursed Child alleen geschikt is voor het theater. Wordt vervolgd!