Tientallen fans van Harry Potter verzamelden zich vrijdagochtend op treinstation King's Cross in Londen. Ze stonden stil bij het feit dat de epiloog uit het originele verhaal op deze dag plaatsvond.

Article continues after the ad

Zweinstein Expres

"Vandaag is de dag dat Albus Severus Potter voor de eerste keer op de Zweinstein Expres stapte op King's Cross", twitterde bedenkster J.K. Rowling onder de hashtag #19yearslater.

De fans telden op het station af tot de trein om 11.00 uur zogenaamd vertrok van spoor 9 3/4.

Kobold

De fans kregen gezelschap van acteur Warwick Davis. Hij speelde in de films de rol van professor Banning en de kobold Griphook.

Acteur Oliver Phelps, die in de films de rol speeelt van George Weasley, was niet op de spontane bijeenkomst aanwezig. Maar via Twitter knipoogde hij nog wel even naar de feestgangers.

Toneelstuk

In de epiloog uit Harry Potter en de Relieken van de Dood, het zevende en laatste boek, zet Harry zijn zoon Albus voor het eerst af op het station. Dat is ook het moment waar het verhaal rond het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child begint. Het stuk ging vorig jaar in première op West End in Londen en is vanaf deze maand te zien op Broadway in New York!