Het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child leent zich niet voor een verfilming. Dit zegt David Yates, regisseur van de film Fantastic Beasts and Where to Find Them die volgende maand in de bioscopen draait.

Article continues after the ad

Zonde

''Het toneelstuk heeft iets unieks en speciaals, laten we dat zo houden'', zei David Yates, die ook de laatste vier Harry Potterfilms regisseerde, tegen BBC Newsbeat. ''Het zou zonde zijn om dan ineens te zeggen 'laten we er een film van maken', vind ik."

Uitverkocht

Het uitverkochte toneelstuk speelt zich negentien jaar af na het laatste Harry Potter-boek, Harry Potter and the Deathly Hallows, dat in 2007 uitkwam. In het toneelstuk is Harry Potter een vader van drie kinderen met een enorm drukke baan bij het Ministerie van Toverkunst. ''Het is een prachtige en ongelooflijk succesvolle manier om de klassieke karakters te presenteren'', zegt Yates. ''Theater is zo'n ander medium. De theatermakers hebben geweldig werk afgeleverd." 

Snelst verkopende boek

Het script van het stuk is wel in boekvorm gegoten en vliegt de winkels uit. Het is het snelst verkopende boek van het decennium in het Verenigd Koninkrijk.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Deze maand werd bekend dat er niet een, niet drie maar vijf (!) delen komen van de bioscoopfilm Fantastic Beasts and Where to Find Them. Het eerste deel draait vanaf 16 november in de bioscopen. Bekijk hieronder de trailer!