Harry Mens, screenshot

Business Class-ster Harry Mens was vroeger bevriend met de vader van Martien Meiland! Nico Meiland werd in de biografie van Martien neergezet als een soort horrorvader, maar dat viel wel mee, zegt Harry in de Privé.

Je moet het allemaal in een ander perspectief zien, vindt Harry. “Het was een totaal andere tijd, joh. Je moet je voorstellen dat de naoorlogse generatie keihard aan het werk was. Er werd ook goed op de centen gelet. Mijn vader was net zo.”

‘Nooit kwalijk genomen’

Meiland schrijft in zijn biografie over de slechte herinneringen met zijn vader: “Vreselijke man. Ik heb nooit liefde gevoeld. Ik herinner me niet één leuk vader-zoon-moment met die man. Geen autoritje, niet spelen op het strand, geen knuffel, helemaal niets.”

Article continues after the ad

De makelaar en tv-presentator snapt tegelijkertijd wel dat Martien – deze week gekroond tot ‘de irrirantste BN’er in een reclame’ - problemen had met zijn pa: “Martiens vader lustte hem goed hoor. Hij kon flink zuipen.”

‘Martien is echt een kopietje’

Hij kende Nico van het werken met bloembollen: “’Niek’ Meiland was vroeger inkoper bij een bloembollenfirma in Santpoort. Zelf zat ik destijds ook in de bloembollen. Nico was zo gek als een deur. Martien lijkt uiterlijk als twee druppels water op hem. Ze zijn precies hetzelfde gebouwd: mager, slank. Martien is echt een kopietje.”

Er zijn ook een aantal verhalen niet in de biografie van Meiland gekomen. Columnist Jan Dijkgraaf, die het boek schreef, onthult welke juicy anekdotes dit zijn.