Harry Mens, Business Class

Harry Mens heeft zich vanmiddag niet populair gemaakt bij het twitterende publiek. In het programma Business Class maakte hij een opmerking, die niet door de beugel kan. 

Article continues after the ad

Tijdens het programma Business Class, waar vorig jaar nog boze boeren hun zegje mochten doen, wilde Harry Mens een gesprek beginnen met de kok. "U was verlegen en ik mocht niet teveel aan u vragen, maar we gaan gewoon kletsen hoor", maakt de presentator duidelijk. De kok lijkt het wel prima te vinden en reageert direct op zijn vraag met hoeveel mensen hij in de keuken werkt: "Met vijf mensen." Maar dan slaat de programmamaker de plank volledig mis. "En jij bent de baas. En dan heb je er nog twee Marrokaantjes bij, begrijp ik?" 

Tenenkrommend

Die laatste opmerking schiet in het verkeerde keelgat bij de kijkers, al helemaal als Harry er nog een schepje bovenop doet en vraagt of de kok ook nog Hollanders in de keuken heeft staan. "Nou, RTL, als je hier niet publiekelijk afstand van neemt, dan weet ik het ook niet meer. Walgelijk dit!" en "Tenenkrommend. Alsof er over slaven wordt gesproken."  Bekijk hieronder een selectie van de Tweets.

Update: Reactie Harry Mens

Harry Mens kwam kort na alle ophef met een reactie via Shownieuws. Hij laat weten: “Het is een opgeklopt verhaal; ik ken die twee Marokkanen die daar werken. Mag ik wel Italiaantjes zeggen? Het was niet negatief bedoeld, het is een beetje azijnpisserij. Ik trek me er niets van aan, vind het onzin. Een opgeklopt verhaal van mensen die me kennelijk niet aardig vinden en nu een kapstok hebben gevonden. Doe ze de groeten van me.”