De Amerikaanse acteur Harry Dean Stanton is op 91-jarige leeftijd overleden. Zijn agent maakte vrijdagavond (lokale tijd) bekend dat hij rustig is ingeslapen in een ziekenhuis in Los Angeles.

Article continues after the ad

Waaraan hij is overleden is niet bekendgemaakt.

Stanton (bouwjaar: 1926) speelde sinds het midden van de jaren '50 mee in onder meer honderd films waaronder The Green Mile, Alien, Anger Management, Paris Texas, Repo Man, The Last Temptation of Christ en Wild at Heart. Ook was hij te zien in meer dan vijftig televisieseries, waarvan de bekendste ongetwijfeld Twin Peaks is.

Tot aan het graf

Stanton bleef acteren tot zijn dood. Dit jaar speelde hij bijvoorbeeld nog mee in nieuwe Twin Peaks-afleveringen.

Meer dan groots

Regisseur David Lynch, de man achter Twin Peaks, beschreef Stanton als een 'geliefd en meer dan groots acteur'. "Er is niemand zoals Harry Dean. Iedereen hield van hem. Het was een genoegen om met hem te werken", zo zei Lynch in een reactie op het overlijden.

Lynch is niet de enige Hollywood-inwoner van betekenis die binnen dit kader van zich laat horen. Onder meer Stephen King, Olivia Wilde, Beth Grant, Mädchen Amick, Rob Schneider en John Carpenter keerden zich tot Twitter om mooie woorden over Stanton te delen.