Een gloednieuwe Harley Quinn, vertolkt door Margot Robbie! De eerste beelden van de charmante superschurk zijn nu te zien in de teaser van Bird of Prey. En ze neemt haar BFF's mee! 

Geraniums

Margot Robbie hoeft voorlopig nog niet achter de geraniums te zitten. Dankzij haar doorbraakrol in Suicide Squad heeft ze de komende jaren werk voor tien. Bijna letterlijk, want het aantal Harley Quinn-films is nog maar nauwelijks op één hand te tellen. De eerste in de reeks is Birds of Prey. Of zoals de film volledig heet: Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn). En zoals de titel al aangeeft, maken we in de eerste teaser voor deze DC-film kennis met een gloednieuwe Harley Quinn!

Article continues after the ad

 

Wie is Harley Quinn? 

Harley Quinn debuteerde in 1992 voor het eerst in Batman: The Animated Series. Ze werd al snel een van de meest geliefde DC-villains, mede dankzij haar haat-liefdeverhouding met de Joker. Ze was een tijdje zijn psycholoog en werd uiteindelijk zelfs verliefd op de groenharige maniak. Recente versies van de kleurrijke dame zijn steeds minder kwaadaardig, en na een breuk met de Joker wordt ze nu steeds vaker als anti-held neergezet, zoals bijvoorbeeld in Suicide Squad (2016). Opzienbarende superkrachten heeft Quinn niet, maar dat mag de pret niet drukken. Haar kwade streken maken dat namelijk meer dan goed. 

Black Mask

In Birds of Prey bundelt Harley de krachten met Black Canary (Jurnee Smollett-Bell) en Huntress (Mary Elizabeth Winstead). Dit drietal vormt een DC-variant op Charlie’s Angels. Samen moeten ze het opnemen tegen de superschurk Black Mask, gespeeld door niemand minder dan Ewan McGregor (Trainspotting). Naar verluidt vormt deze actiefilm het startschot voor een heuse trilogie rondom Harley Quinn. Margot Robbie heeft er in ieder geval zin in en ook wij kunnen niet wachten op de terugkeer van deze amoureuze antiheldin! Jared Leto zien we misschien ook terug, als Joker, in Birds of Prey. 

Birds of Prey verschijnt in februari 2020 in de bioscopen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Miss me? 💋HQ

Een bericht dat is gedeeld door @ margotrobbie op