Henry Cavill als Geralt of Rivia in The Witcher op Netflix

Netflix' nieuwe grote fantasy-epos The Witcher kan een beetje verwarrend zijn voor kijkers die niet thuis zijn in de wereld van de gelijknamige boeken of videogames. Met deze handige tijdlijn word je een stukje wijzer.

Article continues after the ad

Let op: dit artikel bevat (milde) spoilers voor The Witcher!

Zoals je inmiddels al wel weet, speelt The Witcher enorm met tijd. De verhalen van monsterjager Geralt of Rivia (Henry Cavill), prinses Ciri (Freya Allan) en de oppermachtige magiër Yennefer (Anya Chalotra) spelen zich af in verschillende tijdlijnen. Later, zo rond de laatste paar afleveringen, komen hun verhaallijnen pas echt samen. 

 

Hoe zit het nu?

Netflix' best beoordeelde Original-serie dropt in de eerdere afleveringen al de nodige hints en verwijzingen rond die verschillende tijdsperiodes. Toch klinkt online ook de nodige kritiek: volgens sommige kijkers is het voor niet-Witcher-fans (Hans Kazan is hier voor jullie) moeilijk te volgen en kom je er pas héél laat achter dat het hier niet om één tijdlijn gaat. Check even de tijdlijn hieronder, gemaakt door fanaccount Withcerflix op Instagram. Klik even door naar rechts en je ziet een erg handige tijdlijn waarin je precies ziet hoe alles zit en wanneer alles plaatsvindt. 

 

The Witcher

Alle afleveringen al helemaal kapot-gebingd en toe aan iets nieuws? Gelukkig zijn er redelijk veel soortgelijke series te vinden. Wij hebben ze hier voor je op een rij gezet. Zo kun je de tijd een klein beetje doden terwijl we met zijn allen wachten op het al aangekondigde tweede seizoen van The Witcher.