Vanavond is het zover: dan begint eindelijk het nieuwe seizoen van Game of Thrones! Heb je een opfrissertje nodig? Deze video praat je in vijf minuten helemaal bij!

Article continues after the ad

Geheugensteuntje

Vanavond gaat in Amerika het zevende seizoen van Game of Thrones in première. De Nederlandse fans moeten nog ietsje langer wachten. Die kunnen zich morgen via Ziggo weer storten in de strijd om de Zeven Koninkrijken. Dat extra dagje kun je gebruiken om het vorige seizoen nog even te binge-watchen, maar je kunt ook even deze video checken als je een geheugensteuntje nodig hebt. En met alle intriges, vetes en verwikkelingen is dat geen overbodige luxe!

Episch

Vijf minuten is natuurlijk lang niet genoeg om alle verhaallijnen samen te vatten, maar de persoonlijke reis van de belangrijkste kandidaten in de strijd om de IJzeren Troon komen allemaal aan bod. Maar terwijl het gevecht om de heerschappij van Westeros verder gaat, rukt het leger van de White Walkers steeds verder op. Kortom, alle schaakstukken staan in positie om het zevende seizoen van Game of Thrones weer net zo episch te maken als zijn voorgangers!