De perstoernee voor Solo: A Star Wars Story is in volle gang. Hoofdrolspeler Alden Ehrenreich, die de jonge Han Solo speelt, werd tijdens een interview verrast door zijn illustere voorganger Harrison Ford!

Article continues after the ad

Ehrenreich (Hail, Caesar!) heeft de ondankbare taak om één van de beroemdste rollen van één van de bekendste acteurs ter wereld over te nemen. Je kunt je voorstellen dat iemand daar behoorlijk nerveus van wordt! Het bliksembezoek van Ford, die doorbraak als de aimabele ruimteschelm Han Solo, is dus een erg leuk gebaar.

Aanvankelijk stapt Ford binnen met zijn bekende chagrijnige gegrom (‘Ga uit mijn stoel!’), maar al snel komt er een dikke grijns tevoorschijn. Ford ‘was even in de buurt om te informeren naar een aflossingsvrije hypotheek’, nu hij op Han Solo-gebied gepensioneerd lijkt te zijn.

Han Zozo

In dit fragment geeft hij bovendien zijn zegen aan Ehrenreich, en zegt hij zijn invulling van het personage enorm te waarderen. De acteerveteraan heeft er zelfs overigens nooit een geheim van gemaakt dat hij Han Solo niet zo’n interessante rol vond.

Hoewel er veel verontrustende informatie over Solo verscheen, Ehrenreich had problemen met acteren en regisseurs Phil Lord en Christopher Miller werden van het project afgehaald, lijkt de film aardig geslaagd. De eerste reacties zijn behoorlijk enthousiast!

Solo: A Star Wars Story draait vanaf 24 mei in de bioscoop. Naast Ehrenreich zien we een indrukwekkende cast met o.a. Woody Harrelson, Donald Glover (als de jonge Lando Calrissian) én Emilia Clarke.