GTST-acteur Hamza Othman

Hamza Othman is nog maar anderhalf jaar bewoner van Meerdijk, maar speelt al meteen een rol in de beruchte zomercliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden. De acteur is enorm trots, maar zijn moeder vond het confronterend.

Het is de meest bijzondere scène die ik ooit heb gespeeld”, vertelde Hamza in een gesprek met De Telegraaf. “Het was heel heftig. Als ik nu terugkijk, krijg ik er weer kippenvel van.” De 22-jarige acteur kruipt iedere week in de huid van Ilyas.

Islamitische getuigenis

Hamza verklapte nog niet veel over de cliffhanger, waar wij al wel wat dingen over weten. Toch liet hij los dat er een islamitische getuigenis in zit. “Dat is iets dat mensen nog niet vaak op televisie hebben gezien. Zelfs mijn moeder vond de scène confronterend, toen ze hem zag. Maar ze was wel blij hoor. Zij is zo van: doe je ding en maak me trots. En volgens mij lukt dat aardig.

Article continues after the ad

‘Heel vet’

Hamza was heel blij dat hij zo kort na zijn intrek in de soap, die zijn eigen podcast krijgt, meteen mee mocht doen. Voor het seizoen begon hoorde hij al dat ‘ie onderdeel was van de cliffhanger. “Ik vond het heel vet, maar ze moesten het nog uitwerken. Ik zat de hele tijd maar te verversen als er een nieuw script kwam, om te kijken of mijn scène ertussen zat.

De zomercliffhanger van GTST is vanavond 8 juli om 20:00 uur te zien op RTL4. Het volgende seizoen gaat 30 augustus weer van start.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.