Het is alweer een tijdje geleden dat er films in de Scream- en I Know What You Did Last Summer-reeksen uitkwamen. Maar als het aan horrorproducer Jason Blum ligt, komt daar snel verandering in!

Article continues after the ad

Hit

Jason Blum is al jaren de succesvolste horrorproducer die er momenteel rondloopt in Hollywood. Hij tekende onder meer voor kaskrakers als Paranormal Activity, The Purge en Get Out. Zijn volgende film, een laat vervolg in de Halloween-reeks, lijkt al net zo’n hit te worden. Maar dat is niet de enige horrorklassieker die de producer nieuw leven wil inblazen!

Moordenaar

In een interview met Forber onthulde Blum dat hij zijn zinnen heeft gezet op twee succesvolle horrorfranchises uit de jaren 90: Scream en I Know What You Did Last Summer. Scream was een frisse variant op het slashergenre, waaruit drie vervolgen voortkwamen. In I Know What You Did Last Summer werd een aantal vrienden belaagd door een mysterieuze moordenaar na een fataal verkeersongeluk. “Het lijkt me te gek om die films weer tot leven te wekken”, aldus de producer.

Ingewikkeld

Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. “Het is een ingewikkelde rechtenkwestie. Het is makkelijk roepen dat ik die films wil maken, maar ze ook daadwerkelijk van de grond krijgen is een heel ander verhaal”, legt Blum uit. Maar er is hoop! “We hebben er ook vijf jaar over gedaan om Halloween te maken. Voor het zover was, moesten we ook heel veel zakelijke obstakels overwinnen.”

Halloween draait vanaf 1 november in de Nederlandse bioscopen.