Halloween komt eraan! Nee, niet de film, de feestdag! En wat is leuker dan langs de deuren, vragen om een snoepje. Te oud? Wat een onzin, daar hoef je echt geen kind voor te zijn (al denkt je buurman misschien van wel). Alleen... Hoe maak je nou een mooi pak? Dat lijkt reuze ingewikkeld, maar alles dat je nodig hebt is wat inspiratie. En tadaa: dat hebben we voor je. 

Deadpool DIY

Jazeker, je kunt dit rode pak zelf in elkaar knutselen. Fancy… Deadpool is een geweldig pak, want er zit een masker bij dus je bent onherkenbaar. Wel zo handig wanneer je door de buurt gaat voor gratis mini-marsjes. En zoals de makers als zeggen in het filmpje: door die stretch ziet alles er beter uit.

Article continues after the ad

Ga als Demagorgon!

Stranger Things-fans opgelet. Je kunt nu de blits maken met een heus Demagorgon-pak. Benodigdheden: een paar kleerhangers, een masker, kneedbaar plastic en, naja, nog wat spulletjes… De maker heeft uiteindelijk het pak niet aangetrokken, maar laat dat je niet ontmoedigen. Het zit vast fantastisch en ziet er zeker niet uit alsof iemand een glasbak heeft leeg gegooid op een rol ducttape. 

 

Oogie wie? Oogie Boogie!

Het project waarvoor je -aldus de makers- totaal geen skills nodig hebt: het Oogie Boogie kostuum. Je weet wel, het spook uit Ghostbusters. Niet dat jij geen skills hebt... Het is gewoon een toffe outfit. Wel een beetje lastig, die wantjes over je handen, want hoe moet je in godsnaam een lollyverpakking openen zonder vingers? Maar je ziet er geweldig uit, en dat is waar het om gaat.

Khalessi pakje exclusief ei

Wel eens het gevoel gehad dat jij helemaal tot je recht zou komen als Daenerys Targaryen uit Game of Thrones? Wij hebben de tutorial voor je! De blonde pruik moet je er zelf even bij kopen, maar je wilt niet weten hoe prachtig je eruit ziet met behulp van wat karton en een lijmpistool. Check ook vooral de hele serieuze blik die je er gratis bij krijgt. Maar dat ei... Dat krijg je er dus mooi niet bij. Kijkersbedrog!

Met een dinosaurus op pad

Echt de blits maak je met een dino als huisdier. Maak je straat een Jurassic Park met dit bouwwerk aan een touwtje. Wel een beetje een klus, maar goed, dan heb je ook wat. En wil je nog wat meer gevoel krijgen voor het Jurassic-gevoel? Wij rankten de films

Han Solo! Solo knippen en plakken

 
Soms heb je gewoon niet zoveel tijd om een dinges-raptor in elkaar te knutselen, of een hele Queen of Dragons outfit te naaien. Gelukkig doen Nerds ook aan Halloween en dat zijn pragmatisten! Kijk deze man die het heel simpel houdt met zijn Han Solo-pak. Elegant, stijlvol en heel overtuigend. Vragen mensen steeds 'en wat stel jij voor?' dan zijn ze gewoon jaloers. Go for it!