Zo, lieve kijkbuiskinderen! De Fabeltjeskrant keert terug op televisie. In oktober volgend jaar verschijnt er een losse special; in 2019 zijn Meneer de Uil, Bor de Wolf en de gebroeders Bever weer dagelijks te zien.

Article continues after the ad

Producent Robin de Levita verklaarde tegenover De Telegraaf dat de vernieuwde Fabeltjeskrant een feit is. Hoewel de serie met de computer geanimeerd wordt, zien de welbekende dieren er nog steeds uit alsof ze van vilt zijn gemaakt. Het cleane uiterlijk van sommige 3D-tekenfilms wilde De Levita koste wat het kost vermijden.

Hallo, Meneer De Uil

Sinds 1968 werden vele generaties groot met De Fabeltjeskrant. Aan de hand van het nieuwsblad, nam Meneer De Uil elke dag door wat er zoal gebeurde in Fabeltjesland. Tussen 1968 en 1972 werd de eerste reeks opgenomen, die een vervolg kreeg tussen 1985 en 1989. In de jaren 90 stapten de dieren over naar Telekids, op RTL Véronique.

In 2016 opperde Robin de Levita, de zoon van producent Loek de Levita die de serie in de jaren 80 maakte, al dat hij werkte aan een nieuwe serie van De Fabeltjeskrant. Destijds ging zijn voorkeur uit naar het maken van een serie op de NPO. Op welke zender de vernieuwde Fabeltjeskrant wordt uitgezonden is nog niet bekend.

We zijn erg benieuwd wie de legendarische Frans van Dusschoten zal vervangen als Meneer De Uil.