Ilse Warringa bij Beau

Twee jaar na de laatste uitzending is het eindelijk zover: de komst van de Luizenmoeder-film! Hoofdrolspelers Ilse Warringa en Rian Gerritsen schoven speciaal voor de lancering van de spetterende trailer aan bij Beau.

Article continues after the ad

De film zou eigenlijk dit najaar pas te zien zijn, maar vanwege de versoepelingen kunnen we er (als het goed is) vanaf 30 juni van genieten.

Corona slaat toe op De Klimop

Maar wat kunnen we verwachten? 'Juf Ank' of nou ja, Ilse Warringa lichtte vanavond een tipje van de sluier op. "Alle personages van basisschool De Klimop hebben een zwaar jaar achter de rug, zowel de docenten als de ouders. Juf Ank moet alle ballen in de lucht houden, omdat die ouders een jaar vol corona er op hebben zitten en er nu echt bovenop zitten", legt ze uit. Hierdoor veranderen sommige ouders in YouTube-docenten, terwijl andere verzorgers staan te springen om hun telg weer naar school te sturen.

Robots in de klas

Toch is dit niet het enige waar Juf Ank mee moet dealen. "Juf Ank staat voor twee klassen en moet lesgeven aan zo'n vijftig leerlingen. Daarnaast is ze ook nog directeur geworden. Het lukt haar allemaal niet zo goed", vertelt Ilse Warringa. "Dan komt er een interim managers die de boel eens gaat organiseren. Die wil de school zodanig digitaliseren dat docenten overbodig lijken. Er komen robots voor de klas, leerlingenvolgsystemen en e-teachers." Genoeg drama voor heel wat uurtjes kijkplezier, dus. Lees er hier meer over.

Benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? De heerlijk ongemakkelijke trailer is zojuist verschenen! 

Beau is iedere werkdag om 22.00 uur te zien op RTL4. Bekijk hier de uitzending van vanavond terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.