Netflix verlengt de actieserie Warrior Nun met een tweede seizoen! Sla maar een paar weesgegroetjes, want de strijd tussen hemel en hel gaat sowieso nog even door.

In Warrior Nun leerden we Ava (Alba Baptista) kennen, die opstond uit de dood nadat er een mysterieus relikwie in haar lijk verstopt werd. Al snel werd ze doelwit van gevaarlijke demonen, en en werd Ava ongewild lid van een geheime groep nonnen die strijdt tegen het kwaad.

In het eerste seizoen leerden we Ava kennen, net als haar zusters van de Orde van het Kruisvormige Zwaard: de ijdele Lilith, de stoere Mary en de briljante Beatrice. De nonnen onderzochten de dood van de vorige drager van het relikwie, en kwamen uit bij wetenschapper Jillian Salvius (Thekla Reuten) die een portaal naar de hel wilde openen.

Article continues after the ad

Het eerste seizoen van Warrior Nun was erg populair, en hoewel de show langzaam op gang kwam, werd de serie tegen het einde lekker spectaculair. Het einde was niet zozeer een cliffhanger, maar Warrior Nun… hield gewoon op. Het was een beetje teleurstellend omdat het verhaal duidelijk niet afgerond was. Nu heeft Netflix bevestigd dat het verhaal over een tijdje verdergaat in seizoen 2. Op deze beelden hoort de cast zelf het blije nieuws.

Warrior Nun seizoen 2

Goed nieuws, maar hoe zat het nu met het rare einde van de show? Showrunner Simon Barry vertelt in een interview met Variety dat het slot er in eerste instantie anders uitzag. “Ons plan was om het seizoen verder af te ronden. Toen we het script naar Netflix stuurden, zeiden ze: Is het een idee om het einde iets eerder af te ronden? Eerst waren we erg verbaasd: dit is best gevaarlijk voor een serie. Achteraf denk ik dat Netflix ons hiermee aanmoedigde om wat meer creatieve risico’s te nemen.”

Aangezien de show nét verlengd is, kan het nog wel even duren voor de nonnen hun strijd voortzetten. Het wordt sowieso niet dit jaar, en mogelijk zelfs eind 2021… Wel leuk om iets te hebben om naar uit te kijken!