Halle Berry

Halle Berry maakte dit weekend bekend dat ze een rol als transgender man te pakken had voor een nieuwe film. Ze vertelde in een Instagramfilmpje hoeveel zin ze had om dat nieuwe avontuur aan te gaan. Na een hoop kritiek van haar fans besloot ze echter de rol toch af te zeggen en verontschuldigde ze zich voor haar uitspraken.

Transgender acteurs

Maar waar waren de fans dan boos over? Nou, volgens de kritische fans zouden transgender acteurs zelf de gelegenheid moeten krijgen zulke rollen te spelen. Dat en het feit dat Halle vaak vrouwelijk persoonsvormen gebruikte bij haar rolomschrijving, ging er bij de fans niet in. Dus maakt de actrice bekend dat ze de kans toch maar laat schieten.

Sorry in haar story

In haar Instagram story verontschuldigt ze zich voor haar uitspraken. "In het weekend heb ik de kans gehad na te denken over de rol als transgender man en ik wil me verontschuldigen voor mijn opmerkingen. Ik snap nu dat ik deze rol nooit had moeten nemen en dat de transgender gemeenschap zelf de kans moet krijgen, hun eigen verhalen te vertellen." 

Article continues after the ad

Dankbaar voor kritiek

Ze vertelt verder nog dat ze alle kritiek wel op prijs stelt. "Ik ben dankbaar voor de begeleiding en kritische discussie de laatste paar dagen en ik zal blijven luisteren, informeren en leren van mijn fouten. Ik beloof dat ik mijn platform zal gebruiken om een betere representatie te promoten. Zowel voor en achter de camera."

Meer celebrities onder vuur

Halle Berry is niet de enige celebrity die onder vuur ligt na uitspraken over transgenders. Ook Harry Potter-schrijfster J.K Rowling kreeg een lading kritiek over zich heen na opmerkingen die bij veel in het verkeerde keelschat schoten. Ook Daniel Radcliffe en onze eigen Nikkie de Jager vonden haar uitspraken niet kunnen.