Dat Halina Reijn samen met Jude Law in een toneelstuk speelt wist je misschien al, maar van de foto die ze vandaag op Instagram zette, gaan onze harten sneller kloppen.

Article continues after the ad

Obsession

In Obsession, dat in april in 2017 te zien is, speelt Halina Reijn een ongelukkig getrouwde vrouw die verliefd wordt op een zwerver en een affaire met hem begint. Wie die zwerver is? Jude Law natuurlijk. De twee besluiten samen om Halina’s man om het leven te brengen.

Ivo van Hove

Obsession is een samenwerking van toneelgroep Amsterdam en het Barbican Center en wordt geregisseerd door Ivo van Hove. Law wilde graag met hem samenwerken en vice versa. ”Het is bijzonder spannend om voor het eerst Engelse acteurs en met name Jude Law samen te brengen met acteurs van ons ensemble in dit ruwe stuk dat de kracht heeft van een antieke tragedie”, aldus Van Hove in een aankondiging van Toneelgroep Amsterdam.

Holland Festival

Naast Reijn en Law spelen onder anderen Robert de Hoog en Gijs Scholten van Aschat in Obsession. Het stuk gaat op 25 april in première in Londen. In Nederland is de theatervoorstelling in juni te zien tijdens het Holland Festival in Amsterdam.