Hakim brengt een ode aan Sien uit Sesamstraat

Gisteren werd bekend dat Sesamstraat-actrice Sien Diels op 75-jarige leeftijd is overleden. Haar collega Hakim bracht een emotionele ode aan Sien, maar kijkers van Khalid & Sophie waren óók geïrriteerd.

Sesamstraat-coryfee Hakim Traïdia hield een korte speech voor zijn dierbare collega, die al bij Sesamstraat werkte toen hij er begon. “Sien zat tussen alle kinderen te kijken naar mij, en ze lachte. Dat gaf me vertrouwen. Zo was Sien. Zoals ze in Sesamstraat was, zo was ze ook echt. Sien is van deze wereld, maar in mijn wereld en die van heel veel kinderen is ze er nog steeds.”

Het eerbetoon aan Diels ging verder met een bekend Sesamstraat-fragment waarin Sien met Pino praat over de dood. Volgens Sien hoeft Pino niet bang te zijn dat hij het koud krijgt als hij begraven is. “Ik stop je lekker in hoor, met een sjaal!”

Article continues after the ad

Dag, Sien!

Kijkers werden geraakt door het fragment, maar waren niet te spreken over het vervolg. Toen het filmpje klaar was verscheen Sophie Hilbrand lachend in beeld. Niet helemaal passend na zo’n stemmig fragment.

In de aflevering van gisteren maakte Hilbrand óók de tongen los. Ze interviewde de Italiaanse winnaars van het Songfestival in het Engels, maar toeschouwers vonden het nergens naar klinken.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De talkshow, die De Vooravond verving, loopt van begin af aan al wat stroef. Volgens tv-koningin Angela de Jong is de kans groot dat presentator Khalid Kasem er binnenkort al mee stopt.