Momenteel draait Green Book in de bioscoop, een hartverwarmende roadmovie waarvoor Viggo Mortensen zijn derde Oscar-nominatie ontving. Wij blikken terug op de vijf beste rollen van deze intense acteur!

5. Eastern Promises

Twee jaar na A History of Violence (waarover later meer) bundelde Viggo Mortensen opnieuw de krachten met cultregisseur David Cronenberg voor een grimmige misdaadfilm. In Eastern Promises speelt hij een crimineel die werkt voor de Russische maffia. Hoogtepunt in Eastern Promises is een intens messengevecht in een sauna. Deze scène schopte het zelfs tot onze favoriete filmgevechten aller tijden. Deze spannende maffiafilm leverde Mortensen zijn eerste Oscarnominatie op!

More content below the advertising

4. Captain Fantastic

Nee, je hebt niet per ongeluk een gloednieuwe Marvel-blockbuster gemist. Captain Fantastic is een ontroerende tragikomedie waarin Viggo Mortensen een eigenwijze hippie speelt. Na de dood van zijn vrouw blijft hij achter met zes kinderen. Ver van de bewoonde wereld voedt hij hen op volgens zijn idealen. Maar zijn strenge schoonouders zien liever dat hun kleinkinderen opgroeien in een normale omgeving. Mortensen mocht voor de vertolking van de titelrol zijn tweede Oscar-nominatie in ontvangst nemen.

3. The Lord of the Rings-trilogie

Natuurlijk zou deze lijst niet compleet zijn zonder The Lord of the Rings-trilogie. Viggo Mortensen speelde drie films lang de rol van Aragorn, een van de reisgenoten van Frodo hielp met het vernietigen van de Ring. Na het slagen van hun opdracht werd deze avonturier gekroond tot koning van Gondor en Arnor. Fun fact: na de opnames van de epische trilogie was Mortensen zo gehecht geraakt aan de paarden waarop hij reed, dat hij ze allebei heeft gekocht!

2. A History of Violence

De eerste samenwerking tussen Viggo Mortensen en horrorregisseur David Cronenberg (The Fly), levert ook meteen een van de beste films op van het tweetal. De Deens-Amerikaanse acteur maakt indruk als Tom Stall. Deze op het oog timide café-eigenaar rekent op verrassend effectieve wijze af met een stel overvallers. Dat trekt de aandacht van een aantal misdadigers, die Tom menen te herkennen van vroeger. Wat volgt is een bloedstollende thriller, met een mooie bijrol van Ed Harris (Westworld) als gehavende gangster.

1. The Road

Dat postapocalyptische films meer te bieden hebben dan punkers op opgevoerde motoren en bloeddorstige zombies, wordt wel bewezen door The Road. In deze film speelt Mortensen een vader die samen met zijn zoontje op zoek gaat naar een veilige plek in een vergane wereld. Op weg naar de kust worden ze geconfronteerd met dieven en kannibalen. Mortensen draagt deze hartverscheurende film bijna in zijn eentje en levert zo de beste prestatie af in zijn toch al indrukwekkende loopbaan!

More content below the advertising

Regisseur J.J. Abrams poste een prachtige foto van het eind van de opnames van Star Wars: Episode IX. Op de foto staan Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Fin), and Oscar Isaac (Poe) te emo-knuffelen.

More content below the advertising

 

Maar, maar, maar

Ondertussen kun je het met een gerust hart aan Star Wars fans overlaten om direct Twitter vol te gooien met meningen over deze post, en de film, en het leven. Hoewel de tweet niet over de inhoud gaat, geen titel verraadt of wat dan ook, zijn sommige fans alweer boos. 

 

Sommigen hebben een heel specifieke voorwaarde om überhaupt geïnteresseerd te zijn in de film. 

 

Bij sommige fans kon JJ Adams niet aan de hoge verwachtingen voldoen en hun leven is daarmee onomkeerbaar verkloot. 

 

Echte nerds laten zich gewoon inspireren: 

 

En deze twitteraar heeft de enige juiste reactie...

De Star Wars film komt in december uit als alles meezit. Wil je ook een mening? Star Wars heeft alle 10 Star Wars films gerangschikt van goed tot slecht. 

Orlando Bloom, onze Legolas; onze Will Turner gaat trouwen! Hij is verloofd met zangeres Katy Perry.

Zowel voor mannen als vrouwen is het dus een vrolijke dag! Of een gitzwarte, slechts geschikt om bitt’re tranen te wenen…

Bloom en Perry begonnen in 2016 te daten, maar een jaar later ging het stel toch uit elkaar. In 2018 werd ‘Karlando’ (‘Orlaty’?) gesignaleerd op een Ed Sheeran-concert, en sindsdien vormen ze weer een setje. Vanmorgen produceerden ze deze foto op Instagram. Hoe Orlando dat toch doet... Is hij een incognito Hollywood-verleider?

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lifetimes

Een bericht gedeeld door Orlando Bloom (@orlandobloom) op

 

Goed! Nog één keer zwijmelen!

 

Carnival Row

Orlando Bloom werkt momenteel aan een nieuwe serie, genaamd Carnival Row. In deze noir/horror-serie op Amazon, wonen verschillende fantasiewezens in een futuristische stad. De wezens worden opgejaagd door een moordenaar, en de rechercheur die ze moet beschermen (Orlando Bloom) is zelf verdachte! Naast Bloom zien we onder anderen Cara Delevingne in een hoofdrol.