Als je The Mountain uit Game of Thrones intimiderend vindt, ligt dat niet aan jou. Hij wordt namelijk gespeeld door letterlijk de sterkste man ter wereld!

Article continues after the ad

Lijfwacht

Game of Thrones zit vol met ongure types, die we liever niet ’s nachts in een steegje tegenkomen. Een van hen steekt daar letterlijk en figuurlijk met kop en schouders bovenuit: Gregor 'The Mountain' Clegane, de gigantische lijfwacht van Cersei Lannister (Lena Headey). Hij hoeft niet vaak in actie te komen, want zijn enorme postuur is in combinatie met zijn doodse blik is genoeg om iedere vijand op de vlucht te laten slaan. Ser Gregor wordt gespeeld door de acteur Hafthor Björnsson. En die blijkt ook buiten de set om zijn mannetje te staan!

Vrachtwagen

Dit weekend werd Björnsson namelijk uitgeroepen tot de sterkste man ter wereld 2018. De IJslander won dit weekend drie van de zes The World's Strongest Man-uitdagingen in de Filippijnse hoofdstad Manilla. Björnsson moest onder meer een vrachtwagen voorttrekken, twee stalen balken van 375 kilo per stuk dragen en grote ronde stenen verplaatsen. Afgelopen drie jaar eindigde Björnsson steeds als tweede in de competitie. Dankzij zijn overwinning is hij nu de eerste man die binnen een jaar de titel pakt bij The World's Strongest Man, Europe's Strongest Man en de Arnold Strongman Classic!