En groep hackers heeft een deel van het nog niet uitgebrachte vijfde seizoen van de populaire Netflix-serie Orange Is The New Black gepubliceerd. Met de gestolen beelden probeerde de groep Netflix af te persen, maar de streamingsdienst weigerde over de brug te komen.

Article continues after the ad

Dikke maand te vroeg

Volgens TorrentFreak zijn de beelden afkomstig van het postproductiebedrijf Larson Studio. Ook dat bedrijf is zonder resultaat door TheDarkOverlord, zoals het hackerscollectief zich noemt, gechanteerd. Het nieuwe seizoen van Orange Is The New Black is officieel pas op 9 juni bij Netflix te zien.

Dreigementen

Op Twitter laten de hackers weten dat Netflix niet het enige slachtoffer zal zijn. De groep heeft een openlijke bedreiging geuit aan het adres van FOX, IFC, National Geographic Channel en ABC.

Achter de tralies

Orange Is The New Black, gebaseerd op de gelijknamige gevangenismemoires van schrijfster Piper Kerman, is sinds de start in 2013 één van de best bekeken Netflix Originals, ‘eigen’ series van Netflix. In de met vier Emmy's bekroonde serie volgen we de voor drugssmokkel veroordeelde dertiger Piper Chapman en haar mede-gedetineerden in een fictieve vrouwengevangenis in Litchfield, New York.

Iets meer dan twee weken geleden verscheen de spannende eerste teaser van het nieuwe seizoen van Orange Is The New Black. Bekijk 'm in bovenstaande video: