Een ‘film noir’ over de ontstaansgeschiedenis van Batman’s aartsvijand The Joker? Dat klinkt heel erg goed! De opnames beginnen naar verluidt al in september.

Article continues after the ad

Volgens filmblog Omega Underground wil DC Films in september al beginnen met filmen, in New York. Dezelfde site meldt dat de film een budget heeft van 55 miljoen dollar. Dat is voor een ‘superheldenfilm’ behoorlijk weinig. Als Warner Bros. echter vasthoudt aan een ‘noir’-film, die toevallig om The Joker draait, klinkt het echter niet zo gek.

Are you not entertained?

Je hebt geen honderd miljoen nodig om een mislukte grappenmaker te veranderen in een psychopatische misdadiger, toch? Wél een goede hoofdrolspeler, en die lijkt men gevonden te hebben in Joaquin Phoenix. Als regisseur wordt Todd ‘The Hangover’ Phillips genoemd, terwijl Martin Scorcese de film zou produceren

Phoenix speelde al een gewetenloos monster in Gladiator, en speelde de sterren van de hemel in o.a. Walk The Line en Her.

Een beetje witte schminck erop, en klaar ben je! De geruchten over de deelname van Phoenix duren al een paar maanden. Als hij níet mee zou doen, en het filmen begint inderdaad in september, dan wordt het knap lastig om snel iemand anders te regelen.

Haa, ha-ha!

En hoe zat het ook alweer met Jared Leto, The Joker uit Suicide Squad? Die blijft waarschijnlijk onveranderd! Hij is te zien in Suicide Squad 2, krijgt waarschijnlijk zijn eigen schurkenfilm, én spin-offs met Harley Quinn (Margot Robbie). Als iemand er tenminste op zit te wachten. De nieuwe Joker-film heeft geen directe relatie met bestaande Batman-films.

Als alle informatie klopt, dan zou de ‘hard-boiled’ Joker-film in het najaar van 2019 kunnen verschijnen, of misschien zelfs eerder! Waarschijnlijk maakt DC volgende maand meer over de film bekend, op de Comic-Con-beurs in San Diego.