Je kent ze uit een film, een serie of gewoon van dat ene grappige interview. Maar sommige acteurs krijgen de ondernemingskriebel en starten naast hun filmwerk nog een bedrijfje of 2 op. We zetten de meest ondernemende filmsterren op een rijtje!

Jessica Alba

Jessica Alba kennen we natuurlijk van Sin City, Fantastic Four en andere spectaculaire actiefilms. Maar in 2008, door de geboorte van haar eerste kindje Honor, besloot ze een eigen bedrijf op te richten. Er zaten namelijk te veel chemicaliën en andere rotzooi in babyspullen zoals luiers; een probleem waar Alba in haar eigen kleutertijd allergische reacties door kreeg. Met de Honest Company steekt ze een grote middelvinger op naar de babyindustrie en biedt ze haar eigen ethisch verantwoorde babyproducten aan. Geheel zonder stoffen die allergische reacties kunnen veroorzaken. Het bedrijf was in 2017 al bijna een miljard dollar waard!

More content below the advertising

George Clooney

Nee George Clooney is niet de eigenaar van Nespresso! Dat schnabbelt hij er gewoon bij. Nee George Clooney is meer zo iemand die z’n eigen tequila gaat verkopen. En potverdorie, we hebben nog gelijk ook! In 2013 startte de acteur met 2 vrienden het tequilamerk Casamigo als een soort ‘rijke mensen-geintje’. De tequila was echter een succes en groeide tot een van de meest gevraagde tequilamerken in de VS. In 2017 verkochten Clooney en kompanen het bedrijf aan Diageo voor 1 miljard dollar. Clooney kreeg daardoor bizar genoeg de titel van bestbetaalde acteur van 2018… terwijl hij op dat moment in 0 films speelde!

Gwyneth Paltrow

Bekend van klassiekers zoals Shakespeare in Love en Seven, en de afgelopen jaren te zien als de altijd geweldige Pepper Potts in de Iron Man-films. Om Gwyneth Paltrow kan je moeilijk heen en vandaag de dag al helemaal niet dankzij Goop. Dit lifestyle imperium biedt alles wat de moderne vrouw nodig heeft… en ook een heleboel dat ze NIET nodig heeft maar toch wel heel erg graag wil! Goop is naar schatting nu zo’n 250 miljoen dollar waard en groeit nog steeds door, met zelfs een Netflix docuserie die we later dit jaar kunnen kijken. Bereid je dus maar voor op koffieklysma’s en jade eieren die je in je vagina moet doen! Allemaal wetenschappelijk onderbouwd (volgens Gwyneth Paltrow).

Robert De Niro

Robert De Niro zit in zoveel tijdloze meesterwerken, dat we voor de verandering maar een paar van z’n crappy films noemen: Godsend, New Year’s Eve, The Big Wedding, Dirty Grandpa en natuurlijk The Adventures of Rocky and Bullwinkle. Niet getreurd, deze acteerveteraan heeft genoeg poen verdiend dat hij een sushirestaurantketen kon beginnen. Nobu heeft al meer dan 20 locaties in de VS en gaat mooi gepaard met een handvol Italiaanse restaurants waar De Niro mede-eigenaar van is. Er zijn weinige grote Amerikaanse steden meer waar hij niet gratis kan dineren.

Reese Witherspoon

We kennen haar van Legally Blonde en Walk the Line, maar achter de camera schittert Reese Witherspoon misschien nog wel meer. In 2012 startte ze productiemaatschappij Pacific Standard die zich richtte op het verfilmen van populaire boeken. Daardoor kregen we fantastische films zoals Gone Girl en Wild. In 2016 is ze nog een productiemaatschappij gestart, Hello Sunshine, dat films en series gebaseerd op vrouwenliteratuur produceert. Zijn we iets vergeten? Oh ja! Reese heeft nog haar eigen kledinglijn Draper James dat het uitstekend doet. En tussendoor gaat ze nog Legally Blonde 3 maken. Yes!

Ryan Reynolds

Deadpool (en binnenkort Pikachu) zit ook niet stil als de camera uit is. Acteur Ryan Reynolds kocht in 2018 Aviation Gin. Het drankmerk was zijn persoonlijke favoriet en hij ziet de markt de komende jaren enorm groeien. Met name jongvolwassenen ontdekken gin en laten die nou nét Reynolds humor het meest waarderen. Je begrijpt, Ryan Reynolds gaat de komende jaren nog heel wat grappige Gin-filmpjes maken. En zijn ‘frenemy’ Hugh Jackman helpt hem graag mee.

More content below the advertising

Deze editorial is voor alle vrijgezellen van Nederland die vandaag de sociale druk voelen om romantisch te doen. Fuck die shit en fuck Valentijnsdag! Liefde plan je niet, het is abrupt en meedogenloos als een slasher in een horrorfilm. Dus hier zijn 8 horrorfilms voor alle andere Valentijnsdaghaters. Horror is in the air!

1. The Thing

Wat is er nou romantischer dan een onderzoeksstation op Antarctica waar een alien wetenschappers opvreet en nabootst zodat de overlevenden steeds meer paranoïde worden en elkaar beginnen aan te vallen? Alles op de hele wereld ja. Goed geantwoord!

More content below the advertising

2. Bird Box

Alle Netflix-horrors krijgen bonuspunten, want dan hoef je niet naar buiten en zie je niet al die stelletjes Valentijnsdag vieren en je uitlachen wanneer je niet kijkt. In Bird Box kan Sandra Bullock sowieso niet kijken want ze draagt een blinddoek. Dat komt door een monster waarvan je spontaan zelfmoord gaat plegen als je hem ziet.

3. Happy Death Day 2U!

Draait nu in een lege bioscoopzaal want iedereen gaat naar gezellige romantische komedies toe met hun dates. Happy Death Day 2U gaat over een stel tieners die constant de dag herbeleven waarop ze door een gemaskerde man vermoord worden. Het had natuurlijk erger gekund: ze hadden iedere dag Valentijnsdag kunnen beleven!

4. Velvet Buzzsaw

Net als Valentijnsdag is de meeste kunst pretentieuze bullshit en de Netflix-film Velvet Buzzsaw steekt heerlijk de draak met de cynische industrie eromheen. Jake Gyllenhaal speelt een snobberige kunstcriticus die in contact komt met letterlijk levende kunst. De schilderijen vermoorden iedereen die geld probeert te verdienen aan ze.

5. Hereditary

Valentijnsdag kan je het gevoel geven dat de hele wereld gek is geworden. Datzelfde gevoel hebben de mensen in Hereditary. Een extreem griezelige horrorfilm waarin een familie langzaam bezeten raakt van een demon.

6. The Excorcist

Wil je nog meer demonen? The Exorcist is altijd garantie voor een topavond. Dat en “Your mother sucks cocks in hell” is een van dé meest romantische oneliners uit de geschiedenis, zoals je weet.

7. Annihilation

Nog een horrorklassieker die je gelijk op Netflix kan streamen. In Annihilation gaat een groep vrouwelijke wetenschappers een mysterieuze prismazone in, veroorzaakt door een object dat uit de ruimte is neergestort. Daarbinnen gebeurt een aaneenschakeling van prachtige en tegelijkertijd gruwelijk enge taferelen. We houden het vaag maar je kijkt waarschijnlijk nooit meer hetzelfde naar beren…

8. Evil Dead 2

Een groep vrienden die lekker romantisch een weekendje naar een hutje in het bos gaan. Gelukkig worden ze daar op afgerekend en krijgen ze het aan de stok met een stel demonen. Fucking eng maar ook even vaak hysterisch grappig.

Nog een paar uur, dan is Valentijnsdag weer voorbij. We wensen jullie veel sterkte!

Chris Pratt houdt van de Bijbel, zoveel weten we inmiddels wel van de Guardians of the Galaxy-acteur. En actrice Ellen Page heeft daar een probleem mee, specifiek met de Hillsong-kerk waar de acteur graag bidt. In een tweet schreef ze vorige dat die kerk notoir anti-LHBTQ is! Daar heeft Pratt nu ook wat over gezegd op Instagram

More content below the advertising

Op Insta plaatste de acteur een story die tegelijk een statement is. "Onlangs werd gesuggereerd dat ik bij een kerk hoor die een bepaalde groep mensen haat. Niets ligt verder van de waarheid."

Afwijken van de Bijbel

De Jurassic World-ster noemt als voorbeeld zijn scheiding met Anna Faris. In de Bijbel staat dat scheiden verboden is maar zijn kerk steunde hem in de beslissing. Hij beweert ook dat ze hetzelfde doen met mensen uit de LHBTQ-gemeenschap, waartoe Ellen Page behoort. "Ik ben geen woordvoerder van welke kerk of groep mensen dan ook. Mijn normen en waarden bepalen wie ik ben. (…) Ik geloof dat iedereen mag houden van wie hij wil."

Homofobe opmerkingen

Pratt schuift niet onder stoelen of kerkbanken dat hij een religieus persoon is. De clash met Ellen Page kwam naar aanleiding van een tv-interview waarin hij over zijn geloof sprak en de Hillsong-kerk ophemelde (no pun intended). Twee leiders van diezelfde kerk kwamen in 2015 in opspraak na homofobe opmerkingen. Is dit het laatste dat we horen over Chris Pratt vs Ellen Page?