Guus Meeuwis, huis

Het was gisteren wel een beetje de dag van Guus Meeuwis. Twitteraars raakten namelijk niet uitgepraat over de nogal opvallende verbouwing van zijn Tilburgse villa die langzaam veranderd was in een 'grijze bunker' of zoals andere mensen het noemden: een crematorium! De zanger ziet er zelf gelukkig de humor van in.

Article continues after the ad

"Guus, wat fijn dat je tussen de crematies door even kan bellen", grapte Frank Dane vanmorgen al bij Radio 538. "Fijn ook dat je telefoon ontvangst heeft in die bunker." 

Ramen aan het tekenen

De Brabantse zanger heeft zijn woordje duidelijk wel klaar. "Wij wonen er nog niet. We zijn nog ramen aan het tekenen", vertelt hij met een grote grijns op zijn gezicht. "Het is een heel modern strak huis en de achterkant ligt op het zuiden, dus die is helemaal open. Ik vind het een schitterend ontwerp van een zeer gerenommeerd architect uit Tilburg, dus wij zijn er meer dan blij mee."

Renovaties

Wel snapt hij waar alle kritiek en 'het brandje' vandaan komen. "Het is alleen net als een liedje: je moet het pas beoordelen als het helemaal af is. En tot die tijd heeft het geen enkele zin om ernaar te luisteren of het te laten horen.​​​​​"  Daarom hebben hij en zijn verloofde Manon Meijers achteraf ook helemaal geen spijt dat ze het 103 jaar oude landhuis hebben laten afbreken. Volgens de zanger ontbrak het - in zijn termen - aan 'coupletten en refreinen'. "Het huis was eigenlijk niet meer te renoveren. Niet naar de wensen van de moderne tijd. De vooruitgang houden we niet tegen."

Beluister hier het hele interview met Guus.