Jeangu Macrooy, Songfestival, startpositie

De bookmakers mogen dan nog niet helemaal overtuigd zijn van Grow, het nummer waarmee Jeangu Macrooy ons land gaat vertegenwoordigen op het Songfestival. Maar dat zou na de eerste loting van vandaag weleens kunnen veranderen: de zanger mag namelijk als 23e (van de 26 inzendingen) zijn liedje laten horen.

Article continues after the ad

Songfestivalkenner en -commentator Cornald Maas voelt door deze startpositie al bijna een tweede winst aankomen, al trad Duncan Laurence vorig jaar al als twaalfde op. "Geweldig bericht zojuist van onze Head of Delegation tijdens HoD-meeting Rotterdam: het gastland loot als enige z'n startpositie in de finale en Jeangu Macrooy loot plek 23. Formidabel, juist ook bij 'Grow'", zo schrijft hij op Twitter. Ook andere mensen blijken positief verrast en durven nu al te beweren dat Jeangu ver kan komen. We gaan het zien! 


Afrojack in the house

Vandaag kwamen alle delegaties bij elkaar (fysiek of via een live-verbinding vanwege het coronavirus) bij elkaar om te praten over de vorderingen van het Songfestival. En daar werd onder andere bekend wie de pauze-act mag verzorgen: niemand minder dan Afrojack! Als er iemand weet hoe hij de voetjes van de vloer kan krijgen, dan is het de Nederlandse dj wel. Dus daar maken we ons geen zorgen over. De enige vraag is: kan het Songfestival überhaupt wel doorgaan met het aanhoudende coronavirus in de lucht?