Als je dacht dat Guillermo del Toro het druk had met films als The Shape of Water, Blade of Hellboy: you're wrong. De top-regisseur heeft één lievelings project waar hij al járen mee bezig is, en dat is een stop-motion musicalversie van Pinokkio. Ja, dat lees je goed. 

Al sinds 2000 is Del Torro bezig met het Pinokkio-project. En nu heeft de film eindelijk een thuis gevonden. Bij Netflix! En dat betekent dat Del Toro dit jaar eindelijk kan beginnen met het schrijven, regisseren en produceren van de stop-motion film. En hij kan niet wachten: "Geen enkele kunstvorm heeft mijn leven en werk meer beïnvloed dan animatie en met geen enkel personage in de geschiedenis heb ik zo'n persoonlijke connectie als met Pinokkio", vertelt hij. 

Del Toro's versie van het sprookje speelt zich af in de jaren 30 in Italië, tijdens de opkomst van het fascisme. Pinokkio is een onschuldige pop/jongen met een vader die niet om hem geeft, waardoor hij verloren raakt in een wereld waar hij niets van begrijpt. Dat leidt hem tot een zoektocht naar antwoord op vragen zoals "waarom is mijn vader zo?" en "wat is mijn plaats in de wereld?" Een tikkie intenser dan het oorspronkelijke sprookje van de gebroeders Grimm, dus!

Article continues after the ad

Mocht je je afvragen wat Disney hiervan vindt: die zijn druk bezig met een eigen live-action variant van Pinokkio, waar ze onlangs regisseur Paul King voor ingeschakeld hebben.