Guillermo del Toro gaat zich na het Oscarsucces van The Shape of Water richten op een nieuw project: de filmmaker gaat een verfilming produceren van de doodenge boekenserie Scary Stories to Tell in The Dark. Deze drie boeken van schrijver Alvin Schwartz vertellen over een groep tieners die enkele lugubere moorden in hun dorp proberen op te lossen. Deadline bericht dat de deal met distributeur eOne in Cannes bekendgemaakt is.

Article continues after the ad

Van Troll Hunter naar Hollywoodhorror

De Mexicaanse filmmaker gaat de film niet zelf regisseren, dat laat hij over aan de Scandinaviër André Øvredal. Deze debuteerde in 2010 met de veelgeprezen low-budget film Troll Hunter. Vervolgens liet hij in 2016 met The Autopsy of Jane Doe zien dat hij ook weet hoe je een naargeestige Hollywoodhorror maakt.

Are You Afraid of The Dark?

Qua naam en onderwerp gaat Scary Stories to Tell in The Dark wel op de film Are You Afraid Of The Dark lijken, die eind 2019 gaat verschijnen. Deze is gebaseerd op een tv-serie waarin kinderen in het bos samenkomen om elkaar de engste verhalen te vertellen. Als Scary Stories to Tell in The Dark nog in datzelfde jaar uitkomt,  kunnen deze beide films wellicht volgend jaar toegevoegd worden aan ons lijstje filmklonen die in hetzelfde jaar uitkwamen.