Guido Weijers, Oudejaarsconference

Het is niet de eerste keer dat Guido Weijers het jaar mag afsluiten met een oudejaarsconference. Alleen dit keer kost het hem meer moeite dan ooit door de coronamaatregelen, aldus de cabaretier tegen RTL Boulevard.

“Met een totale lockdown hadden ook wij geen rekening gehouden.” Door de maatregelen is de zaal leeg. “Je mag best weten dat ik vorige week echt nachten wakker heb gelegen”, vertelt Guido openhartig. “Maar sinds een dag of drie heb ik rust, omdat ik heb gezien dat het kan.”

Geheim

De grappenmaker doet geheimzinnig over zijn show. “Dat we zo weinig bekend willen maken komt door het voorjaar. We wilden toen veel organiseren, maar merkten gewoon dat mensen bij de gemeente letten op ‘wat mensen ervan gaan vinden’.” Daarom houdt hij zijn plannen nog even stil. “We vertellen daarna wel hoe we alles hebben geflikt.”

Article continues after the ad

‘Lekker in mijn vel’

Guido is er helemaal klaar voor. “Ik zit nu eindelijk weer lekker in mijn vel. Ik heb echt weer zin om - ondanks het vuurwerkverbod – weer lekker te knallen op oudejaarsavond.”

Guido Weijers zie je vanavond, vlak na de Masked Singer-special, om 22:20 uur op RTL 4. Sluit je 2020 liever op een andere manier af? Dit zijn alle oudejaarsconferences en waar je ze kan kijken.