In de jaren 70 protesteerden gekleurde Britten voor gelijke rechten in het land waar ze geboren en getogen waren. De geschiedenis van deze British Black Panthers is het onderwerp van de spannende serie Guerrilla, die binnenkort is te zien op BBC First.

Article continues after the ad

De hoofdrolspelers in Guerrilla zijn Marcus (Babou Ceesay) en Jas (Freida Pinto). Dit stel voert een vreedzame strijd voor gelijkheid, maar hun kameraad Kentoro (Idris Elba) heeft andere plannen. Als een medestander tijdens een protestmars om het leven komt, nemen Marcus en Jas radicale stappen.

Spanning

De activisten worden opgejaagd door de geheimzinnige ‘Black Power Desk’. Deze politie-afdeling probeert grip te krijgen op de Black Panther-beweging, en verspreidt valse informatie om deze in een kwaad daglicht te zetten. De Desk staat onder leiding van de sluwe inspecteur Nicholas Pence, gespeeld door Rory Kinnear (Doctor Who, Black Mirror).

Guerrilla is bedacht, geschreven én (gedeeltelijk) geregisseerd door Oscar-winnaar John Ridley (12 Years a Slave). De zesdelige serie is vanaf 23 november te zien op BBC First, om 21:00.