Guardians Of The Galaxy 3 wordt waarschijnlijk de laatste film uit de populaire reeks. James Gunn lijkt na Guardians 3 geen zin meer te hebben om wéér de ruimte in te gaan.

Gunn verveelde zich in de auto en besloot daarom willekeurige vragen van fans te beantwoorden op Instagram. ‘Guardians Of The Galaxy is hoogstwaarschijnlijk mijn laatste, en waarschijnlijk ook de laatste met het huidige team helden. Tegelijkertijd weet je dit soort dingen nooit helemaal zeker!’

Volgens Gunn zag hij het verhaal van de Guardians altijd al als een trilogie, en is wat hem betreft in elk geval zíjn rol bij Marvel uitgespeeld. Plannen voor een Guardians Of the Galaxy 4 heeft de schrijver/regisseur zelf niet.

Article continues after the ad

Guardians Of The Galaxy is één van de populairste onderdelen van het Marvel Cinematic Universe. De reeks speelt zich af in de ruimte en bevat een bonte cast van mensen, cyborgs en aliens. Favorieten als Groot en Rocket Raccoon, en de bizarre avonturen van de Guardians maken de films spannend, fantasierijk én behoorlijk grappig.

Guardians Of The Galaxy 3

James Gunn werd twee jaar geleden nog ontslagen als regisseur van Guardians Of The Galaxy 3, toen er misselijke twittergrappen van een paar jaar geleden opdoken. Gunn werd ontslagen, en werd door DC Comics gevraagd om dan maar de opvolger van Suicide Squad te regisseren. Nadat Marvel-fans hun ongenoegen lieten blijken, werd Gunn weer aangenomen door Marvel.

Gunn werkt momenteel dus aan The Suicide Squad, waarna hij begint aan de derde Guardians-film. Een officiële releasedatum is nog niet bekend, maar op dit moment lijkt de film ergens in 2022 te verschijnen.