Het zag er al niet meer goed uit voor de Guardians of The Galaxy vanaf het moment dat regisseur James Gunn in juli ontslagen werd. Tot dan was het de bedoeling dat de film ergens in 2020 uit zou komen. Het script was al af, en vermoedelijk moest de derde Guardians-film Marvel's “Phase 4” aftrappen. Maar dat kunnen we nu wel vergeten, want de start van de opnames zijn uitgesteld tot 2021. De film zou dus op zijn vroegst in 2022 in de bioscopen uitkomen.

Productie-startdatum pas in 2021
Website CBR.com ontdekte dat in het nieuwste nummer van het vakblad Production Weekly een startdatum van februari 2021 genoemd wordt voor de productie van de derde Guardians-film. Aangezien de volledige productie van een beetje blockbuster tegenwoordig met alle post-productie en special effects minstens een jaar in beslag neemt, zou dat betekenen dat het derde avontuur van Star Lord en zijn bonte bende pas in 2022 de bioscopen inrolt - als het meezit.

Wat is de achterliggende strategie?
Begin deze maand hadden we al een overzicht met welke Marvels er nog allemaal aan zitten te komen, en toen waarschuwden we al dat we die derde Guardians-film waarschijnlijk kunnen afschrijven. Nu lijkt die er misschien toch nog te komen, maar er zit vast een strategie achter het uitstel: wellicht hoopt Marvel dat tegen die tijd de cast alsnog terug wil komen (op dit moment hebben de acteurs er namelijk geen zin meer in). Of misschien hoopt de studio dat Disney over een paar jaar toch bereid is om James Gunn weer in dienst te nemen, als de rel rond zijn grove tweets dan ver in het verleden ligt. De tijd zal het leren.

Article continues after the ad