De werkelijkheid is soms weerbarstiger dan de fantasie. Door gelijkenissen met een ‘recente gebeurtenis’ schrapt Goede Tijden Slechte Tijden haar zomercliffhanger. RTL schiet op het laatste moment een vervangend slot.

Article continues after the ad

De precieze aanleiding voor de nieuwe cliffhanger maakt RTL niet bekend. Vannacht vond in de buurt van het Pinkpop-festival een dodelijke aanrijding plaats. Wellicht was de doortrapte Loes van plan om een SUV op de dansvloer van Sjoerd en Aysens bruiloft te parkeren. Er stond in elk geval een flink spektakel gepland: volgens Everon Jackson Hooi was de zomercliffhanger de duurste ooit.

Update

Volgens Het Parool wordt de cliffhanger veranderd vanwege een dodelijk ongeval vorige maand. Tijdens een feest viel een bezoeker uit de kraan waar (waarschijnlijk) het slot van GTST is opgenomen.

In de laatste aflevering van dit seizoen treden Sjoerd en Aysen in huwelijksbootje. Naast alle vertrouwde gezichten keren ook Nuran (Toprak Yalçiner) en Tim Loderus (Beau Schneider) terug, al is hun verblijf waarschijnlijk tijdelijk.

RTL neemt een nieuwe zomercliffhanger op voor GTST, om ‘pijnlijke parallellen met de werkelijkheid te voorkomen’. Omdat de verandering op het laatste moment plaatsvindt, is de laatste aflevering van het seizoen niet vooruit te kijken via Videoland. De ontknoping van het veelbewogen seizoen is op 6 juli te zien op RTL4.