Soapslot zou te veel lijken op ‘recente gebeurtenis’

De werkelijkheid is soms weerbarstiger dan de fantasie. Door gelijkenissen met een ‘recente gebeurtenis’ schrapt Goede Tijden Slechte Tijden haar zomercliffhanger. RTL schiet op het laatste moment een vervangend slot.

De precieze aanleiding voor de nieuwe cliffhanger maakt RTL niet bekend. Vannacht vond in de buurt van het Pinkpop-festival een dodelijke aanrijding plaats. Wellicht was de doortrapte Loes van plan om een SUV op de dansvloer van Sjoerd en Aysens bruiloft te parkeren. Er stond in elk geval een flink spektakel gepland: volgens Everon Jackson Hooi was de zomercliffhanger de duurste ooit.

Update

Volgens Het Parool wordt de cliffhanger veranderd vanwege een dodelijk ongeval vorige maand. Tijdens een feest viel een bezoeker uit de kraan waar (waarschijnlijk) het slot van GTST is opgenomen.

In de laatste aflevering van dit seizoen treden Sjoerd en Aysen in huwelijksbootje. Naast alle vertrouwde gezichten keren ook Nuran (Toprak Yalçiner) en Tim Loderus (Beau Schneider) terug, al is hun verblijf waarschijnlijk tijdelijk.

RTL neemt een nieuwe zomercliffhanger op voor GTST, om ‘pijnlijke parallellen met de werkelijkheid te voorkomen’. Omdat de verandering op het laatste moment plaatsvindt, is de laatste aflevering van het seizoen niet vooruit te kijken via Videoland. De ontknoping van het veelbewogen seizoen is op 6 juli te zien op RTL4.

Jack Reacher
Jack Reacher

De geruchten gingen al een tijdje rond, en nu zijn deze ook bevestigd: er komt een TV-serie rond het populaire thrillerpersonage Jack Reacher. Hierin wordt de bikkelharde actieheld echter niet meer door Tom Cruise gespeeld. Dit heeft schrijver Lee Child vandaag aan de BBC laten weten.

 

Dit keer wel een boom van een vent graag

Fans van de Jack Reacher-boeken zullen nu ongetwijfeld hopen dat er dit keer wel een boomlange uit de kluiten gewassen hoofdrolspeler gekozen wordt. Reacher is in de boeken normaal een beer van een vent die zowat de twee meter aantikt. Fans waren dus niet blij toen de slechts 172 centimeter lange Cruise voor de rol gekozen werd

 

 

Nu wel Ray Stevenson?

Child verdedigde de keuze voor Tom Cruise destijds nog met het argument dat voor een speelfilm met een groot budget gewoon een acteur van naam gecast moet worden. Fans hadden naar het schijnt graag acteur Ray Stevenson in de rol gezien. Het is niet bekend of die nog wel voor de tv-serie in aanmerking komt.

 

Geen derde Reacher-film

De TV-serie rond Jack Reacher zal op een streamingdienst te zien zijn, hier is alleen nog niet bekend op welke. Met dit nieuws is het ook zo goed als zeker dat er geen derde Reacher-film met Cruise meer komt. Dat zit er echter al dik in toen de opbrengst van de tweede film Jack Reacher: Never Go Back uit 2016 het bij lange na niet haalde bij die van de eerste film.

 

The Rock in Fighting With My Family
The Rock in Fighting With My Family

We kennen Dwayne Johnson allemaal als die Grote Vriendelijke Reus die altijd goedgehumeurd is, maar in de trailer voor de Britse worstelkomedie Fighting With My Family laat The Rock een andere kant van zichzelf zien. Als twee fans die zelf willen gaan worstelen hem om advies vragen, krijgen ze de wind van voren.

Dromen van Amerikaans show-worstelen in de Britse regen

Fighting With My Family vertelt over de Britse broer en zus Zak en Raya die ervan dromen om door te breken in de wereld van het Amerikaanse show-worstelen. Dat is so wie so al niet eenvoudig, maar het is nog lastiger als je uit een regenachtig Engels plaatsje komt. Toch lijken ze een heel eind te komen met training van worstelcoach Hutch, gespeeld door Vince Vaughn. Komiek Nick Frost, die bolle uit de Edgar Wright-komedies, duikt ook op in een geinige rol als hun vader, die het niet gelooft dat 'ie Dwayne Johnson aan de telefoon heeft.

 

 

Geschreven en geregisseerd door Stephen Merchant

Het is nog niet duidelijk of The Rock ook echt een substantiële rol in de film heeft, of dat 'ie maar even meedoet en zijn grootste scènes al in deze trailer zitten. Hij heeft de film in elk geval mede-geproduceerd. Deze worstelkomedie is grappig genoeg geschreven en geregisseerd door Stephen Merchant, met zijn iele voorkomen zelf bepaald geen worstelaar. Merchant kennen we natuurlijk als de man met wie Ricky Gervais al die geweldige tv-series heeft bedacht; The Office, Extras, Life's too Short en natuurlijk An Idiot Abroad.

 

Hoe maf het uitgangspunt van deze komedie ook klinkt, toch is de film gebaseerd op het leven van de Briste Saraya-Jade Bevis, die onder de naam Paige daadwerkelijk in de Amerikaanse WWE heeft geworsteld.

Op dit moment heeft Fighting With My Family nog geen Nederlandse releasedatum. In diverse andere landen komt de film al in februari en maart uit, dus wellicht is de komedie rond die tijd ook hier in de bioscopen te zien.