Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) heeft een mijlpaal bereikt: er zijn inmiddels al 6000 afleveringen van de soap uitgezonden. Om dit te vieren wordt er op 5 april een minifilm uitgezonden. In deze jubileumuitzending gaat het er echter wat anders aan toe dan normaal. Niet alleen duurt de 'aflevering' dubbel zo lang, ook wordt Meerdijk verruild voor Lapland.

Article continues after the ad

Sarah Chronis op vrijgezellenfeest Amir

De 6000ste 'aflevering' van GTST draait om het vrijgezellenfeest van Amir. Voordat hij met Sjors in het huwelijksbootje stapt, wordt Amir door zijn vrienden meegenomen naar Lapland. Aldaar wacht een bijzondere gast op hem: reisleidster Romy (een rol van Wie is de Mol-kandidaat Sarah Chronis). Alle mannen zijn onder de indruk van de blondine en een heel weekend lang beleven ze het ene na het andere avontuur. Zoals we weten, kan zo'n feestelijke gebeurtenis als een vrijgezellenfeest in GTST echter niet zonder wat tegenslag. Denk alleen maar aan Amir zijn vorige huwelijk, dat eveneens nogal dramatisch afliep. Ook in deze feestelijke minifilm zit een ongeluk in een klein hoekje... Wat volgt is een helse zoektocht door de sneeuw.

Nog altijd ongekend populair

De GTST-minifilm is op 5 april om 20:00 uur te zien zijn bij RTL 4. Videoland-abonnees kunnen een week eerder al inschakelen voor deze feestelijke uitzending. De eerste aflevering van GTST werd in 1990 uitgezonden. Al 28 jaar komen de acteurs dagelijks bij ruim een miljoen mensen de huiskamer binnen. Er zijn zodoende een aantal personages die bijna iedereen kent. Wij hebben daarom al eens de langst meespelende acteurs op een rijtje gezet.