“Gay-TST boot” zal gebaseerd zijn op café de Koning

Eerder dit jaar werd al bekend dat de cast van Goede Tijden, Slechte Tijden dit jaar op zaterdag 4 augustus mee zou varen tijdens de jaarlijkse Canal Pride. Nu weten we ook dat deze “Gay-TST boot” gebaseerd zal zijn op café de Koning. Deze stamkroeg van de Meerdijkers gaat het water op, en bijna alle inwoners van het soapdorp komen mee!

More content below the advertising

Mijlpaal in tv-historie

Cynici zullen deze boot misschien afdoen als een publiciteitsstunt om de kijkcijfers weer wat op te krikken; “Alle grote bedrijven hebben een Canal Pride-boot en nu wil GTST ook”, hoor je ze al bijna roepen. Maar ho ho ho, GTST heeft wel degelijk een geschiedenis als het gaat om acceptatie van homo's in Nederland; de soapserie was één van de eerste grote series met noemenswaardige homoseksuele relaties. De kus tussen dokter Tessel (de inmiddels 72-jarige Truus te Selle, die ook morgen op de boot aanwezig zal zijn!) en Laura (Jette van der Meij) haalde in 1994 zelfs het journaal, maar ook het huwelijk tussen Lucas en Menno in 2014 was een groot moment in de Nederlandse tv-historie.

Oudgedienden

Ook komen er speciaal voor de Canal Pride een aantal voormalige GTST-ers meefeesten op de Café de Koning-boot. Guido Spek valt in deze categorie tussen wal en schip, omdat hij pas net gestopt is met de serie, maar andere namen zoals Aukje van Ginneken, Dave Mantel, Holly Mae Brood, Mark van Eeuwen, Patrick Martens, Soy Kroon en Stijn Fransen zijn al wat langer weg.

Castleden op boot

De huidige GTST-cast komt zowat in zijn geheel meefeesten op de Pride-boot, met icoon Ferry Doedens voorop natuurlijk. Hierbij vast de presentielijst:  Alkan Çöklü, Anouk Maas, Beaudil Elzenga, Caroline de Bruijn, Dilan Yurdakul, Everon Jackson Hooi, Faye Bezemer, Ferri Somogyi,  Jette van der Meij, Luca Savazzi, Marly van der Velden, Melissa Drost, Michael Roos en Ruud Feltkamp.

Afwezig wegens vakantie

Wie ontbreken er dan nog? GTST-er van het eerste uur Erik “Ludo” de Vogel kan niet en enkele andere castleden waaronder Babette van Veen, Tim Immers, Lidewij Mahler en Joep Sertons zijn wegens vakantie verhinderd. Maarreh als dit al vanaf april bekend is, dan hadden deze soapies daar toch wel rekening mee houden?

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.