GTST liet ons eerder deze maand achter met een dijk van een cliffhanger. Dankzij de app GTST: Meerdijk weten we in ieder geval wie de brand wél overleefd hebben.

Article continues after the ad

Begrafenis

Traditiegetrouw hadden de makers van GTST weer een adembenemende cliffhanger in petto voor de seizoensfinale. In de laatste aflevering was te zien hoe Boks in vlammen opging, met een flink aantal hoofdrolspelers die als ratten in de val zaten. Tot overmaat van ramp moesten Rik en Bing onder dwang van Jos een graf moesten graven. In de laatste seconden werd onthuld dat er tenminste één begrafenis op de agenda stond van Jef (Bartho Braat), maar van wie?

Galgje

De app GTST: Meerdijk licht een tipje van de sluier op. De applicatie onthult niet wiens uitvaart Jef doet terugkeren uit Frankrijk, maar wel wie de laatste aflevering voor de zomerstop heeft overleefd. Daarvoor moesten de kijkers een aantal puzzels oplossen. Het woord dat werd gezocht in een spelletje Galgje was ‘bloedverwantschap’. Dat slaat volgens de fans op Sam Dekker (Stijn Fransen). Heel schokkend is deze onthulling niet: zij ging samen met Kimberly (Britt Scholte) naar het toilet vlak voordat de brand uitbrak. En de app onthulde eerder al dat Kimberly de brand ook had overleefd.

De onthulling van de identiteit van de omgekomen Meerdijker laat nog even op zich wachten. Vanaf maandag 4 september gaat GTST weer van start!