De Kuthoer, film, Katja Herbers

Katja Herbers is komende woensdag om 20:30 uur te zien in de telefilm De Kuthoer. Deze misdaadfilm mét een behoorlijk opvallende titel draait om scheldpartijen, intimidatie en doodsbedreigingen via social media.

Article continues after the ad

Katja Herbers, die eerder te zien was in de Nederlandse romcom Weg van jou en de HBO-serie Westworld, verbergt haar 'lieve' kant in de nieuwe film De Kuthoer. Hierin speelt ze namelijk de rol van columniste Femke. Zij heeft het helemaal gehad met alle bedreigingen en beledigingen die ze ontvangt op haar adres en besluit ze dit keer eens niet te negeren, maar wraak te nemen op de 'reaguurders'. Ondertussen helpt ze haar puberdochter, die op school strijdt voor vrijheid van meningsuiting. 

De titel

De makers van deze misdaadfilm laten weten dat ze 'De Kuthoer' niet zomaar als titel hebben gekozen. "Kuthoer’ is een scheldwoord dat je vaak terugziet op social media, waar veel gedreigd en gescholden wordt. Daar zijn we flink boos over en dat is de film ook", zo laat regisseur Ivo Aart weten op de website van NPO 3. "En dan mag je best een beetje schoppen om iedereen wakker te krijgen en een spiegel voor te houden."

De Kuthoer is op 8 januari om 20:30 uur te zien op NPO 3 of nu al op NPO Plus. Bekijk hieronder alvast de trailer.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NL Film (@nlfilm) op