De levensgevaarlijke Predator was nauwelijks te verslaan, maar hij opereerde altijd in zijn eentje. In de laatste trailer van The Predator blijkt het monster een stel vriendjes te hebben!

More content below the advertising

In The Predator stuit commando Quinn McKenna (Boyd Holbrook, Narcos) op een buitenaards wezen dat al z’n maten afslacht. De regering probeert het incident in de doofpot te stoppen, en zet McKenna op transport naar de gevangenis. Hij ontmoet een groep veroordeelde moordenaars, bestaande uit Nebraska Williams (Trevante Rhodes), Coyle (Keegan-Michael Key) en Lynch (Alfie Allen).

Oeps!

De autoriteiten ontdekken dat de alien bijna niet te stoppen is, en nemen een wanhopige stap: ze laten de bonte groep schorriemorrie vrij om het monster te stoppen! 

In de trailer wordt duidelijk dat de boeven niet te maken hebben met een ‘normale’ Predator, zoals we hem kennen uit de eerdere films. Dit beest is nóg groter en sterker, en heeft zelfs een roedel spacehonden opgetrommeld.

Predator

De films waarin The Predator te zien is zijn nogal wisselvallig qua kwaliteit. De eerste uit 1987, met Arnold Schwarzenegger en geregisseerd door Die Hard-regisseur John McTiernan, geldt als een absolute scifi-actieklassieker. De tweede werd lauw ontvangen, maar was achteraf nog aardig te pruimen.

Mis ging het pas toen de Predator het aan de stok kreeg met de Alien, in Alien vs. Predator (2004) en de sequel uit 2008. De films waren winstgevend, maar niet al te best. In 2010 verscheen het aardige Predators, die een stuk dichter bij de eerste film kwam.

Regisseur Shane Black speelde zelf in de allereerste Predator (waarin hij gruwelijk aan zijn einde kwam), en hoopt de serie definitief in zijn oude glorie te herstellen. Mocht The Predator een succes worden, dan liggen er al plannen klaar voor twee sequels.

The Predator draait vanaf 13 september in de bioscoop.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.