De levensgevaarlijke Predator was nauwelijks te verslaan, maar hij opereerde altijd in zijn eentje. In de laatste trailer van The Predator blijkt het monster een stel vriendjes te hebben!

Article continues after the ad

In The Predator stuit commando Quinn McKenna (Boyd Holbrook, Narcos) op een buitenaards wezen dat al z’n maten afslacht. De regering probeert het incident in de doofpot te stoppen, en zet McKenna op transport naar de gevangenis. Hij ontmoet een groep veroordeelde moordenaars, bestaande uit Nebraska Williams (Trevante Rhodes), Coyle (Keegan-Michael Key) en Lynch (Alfie Allen).

Oeps!

De autoriteiten ontdekken dat de alien bijna niet te stoppen is, en nemen een wanhopige stap: ze laten de bonte groep schorriemorrie vrij om het monster te stoppen! 

In de trailer wordt duidelijk dat de boeven niet te maken hebben met een ‘normale’ Predator, zoals we hem kennen uit de eerdere films. Dit beest is nóg groter en sterker, en heeft zelfs een roedel spacehonden opgetrommeld.

Predator

De films waarin The Predator te zien is zijn nogal wisselvallig qua kwaliteit. De eerste uit 1987, met Arnold Schwarzenegger en geregisseerd door Die Hard-regisseur John McTiernan, geldt als een absolute scifi-actieklassieker. De tweede werd lauw ontvangen, maar was achteraf nog aardig te pruimen.

Mis ging het pas toen de Predator het aan de stok kreeg met de Alien, in Alien vs. Predator (2004) en de sequel uit 2008. De films waren winstgevend, maar niet al te best. In 2010 verscheen het aardige Predators, die een stuk dichter bij de eerste film kwam.

Regisseur Shane Black speelde zelf in de allereerste Predator (waarin hij gruwelijk aan zijn einde kwam), en hoopt de serie definitief in zijn oude glorie te herstellen. Mocht The Predator een succes worden, dan liggen er al plannen klaar voor twee sequels.

The Predator draait vanaf 13 september in de bioscoop.