Het Perfecte Plaatje

We zijn pas drie afleveringen onderweg, maar RTL 4'S Het Perfecte Plaatje blijft verrassen en verbazen. Met Frits Sissing als SM-bunny (check hier de kinky konijnenbeelden) nog véél te vers in het geheugen, kwam er in de aflevering van gisteren weer een onverwachte wending.

Article continues after the ad

Let op: dit artikel verklapt het einde van de laatste aflevering van Het Perfecte Plaatje!

De kandidaten kregen deze aflevering een wilde opdracht bij de reddingsbrigade en mochten zich wagen aan de altijd heerlijke naaktshoot. So far, so good. Alleen... aan het einde van de aflevering dropte oud-profvoetballer én gedoodverfde favoriet voor de winst Johnny Heitinga een bommetje.

Nog nooit gebeurd

Watskebeurt?! Nou, bij de eliminatie gebeurde iets wat in alle seizoenen nog nooit is voorgekomen, zo vertelde presentator Tijl Beckand. Een kandidaat - we hebben het dus over Johnny - die zelf de handdoek in de ring gooit. Wel met goede reden: Johnny kreeg de kans een stapje hoger te komen als trainer binnen de Ajax-jeugdopleiding en die kans greep-ie met beide handen aan. Het viel alleen niet te combineren met Het Perfecte Plaatje, dus exit John. 

Onverwachte plotwending in Het Perfecte Plaatje

De andere kandidaten reageerden verbaasd, maar stiekem maakten ze allemaal een inwendig vreugdedansje. Johnny eindigde ook deze week als eerste in het klassement en deed het de afgelopen aflevering ook érg goed. Als hij wel door zou gaan, was hij een perfecte finale-kandidaat. Maar goed, deze plotwending pakt toch ook goed uit. Voor één iemand. Zangeres Ruth Jacott moest eigenlijk naar huis, maar omdat Johnny van het veld stapt, mag Ruth toch blijven spelen! 

John gooit er in een Insta-verklaring nog wat dad jokes in, alsof het allemaal nog niet erg genoeg is. "Over en sluiter", grapt-ie. En "het klikte"...


Het Perfecte Plaatje is elke woensdag om 20:30 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.