Een bijzondere avond op het jaarlijkse filmfestival Tribeca in New York. Starface-sterren Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer kwamen, samen met regisseur Brian De Palma, weer samen.

Article continues after the ad

Heel veel nieuws kwam er overigens niet uit de reünie, al waren de vier het er vooral over eens dat hoofdpersoon Tony Montana absoluut geen vrouw zou kunnen zijn.

Voor actrice Michelle Pfeiffer was het overigens om een heel andere reden een bijzondere avond, ze kreeg namelijk de ongemakkelijke vraag voorgeschoteld hoeveel ze woog tijdens de opnames van Scarface. 

Pfeiffer leek wat ongemakkelijk en de vragensteller werd direct uitgefloten door het publiek. De actrice gaf overigens gewoon antwoord op de vraag: “Ik weet het niet, maar ik speelde een cocaïneverslaafde en dat moest te zien zijn aan mijn lichaam.”

Michelle Pfeiffer voegde verder aan haar uitspraken toe dat het nooit haar bedoeling was om zo extreem dun te worden. “De opnames zouden aanvankelijk maar drie tot vier maanden duren, dus zorgde ik ervoor dat ik beetje bij beetje afviel. Het probleem was dat de opnames met twee maanden werden verlengd en de laatste scène, waarin de aftakeling van de drugs het meest zichtbaar moest zijn, wekenlang werd uitgesteld. Naar het einde toe waren de crewleden zo bezorgd dat ze mij bagels kwamen brengen. Ik leefde namelijk alleen op tomatensoep en sigaretten.”

Het bewuste moment van de avond zie je hieronder: