Goed nieuws voor de fans van Halo: er komt een peperdure televisieserie gebaseerd op de populaire gamereeks met enkele grote namen aan boord!

Article continues after the ad

Master Chief

Fans van de Halo kunnen opgelucht ademhalen. Het lijkt er dan toch echt op dat hun favoriete shooterserie de live-actionbewerking krijgt die de reeks verdient. Oké, we moeten nog even geduld hebben voordat de Master Chief de IMAX-schermen onveilig maakt, maar tot die tijd verschijnt er een ambitieuze serie gebaseerd op de Xbox-games die niet onder lijkt te doen voor de grootste Hollywood-blockbusters. Zojuist deelde televisiezender Showtime het goede nieuws op Twitter!

Prestigieus

In de tweet valt te lezen dat de serie niet minder dan tien afleveringen beslaat. Maar minstens zo belangrijk zijn de namen die verbonden zijn aan het prestigieuze project. Zo zal Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes) enkele afleveringen regisseren. Al eerder schreven we dat niemand minder dan Steven Spielberg ook nauw betrokken is bij de productie van Halo. Helaas is nog niet bekend wie er in het ruimteharnas van Master Chief kruipt.

Complex

David Nevins, de directeur van Showtime, schroeft de verwachtingen alvast flink op. “Halo wordt onze meest ambitieuze serie ooit. Het geduld van de fans die hier jaren op hebben gewacht zal rijkelijk worden beloond”, aldus Nevins. “De visie van de makers zal niet alleen in de smaak vallen bij fans, maar ook kijkers trekken die minder bekend zijn met deze complexe wereld vol interessante personages.”

De productie van Halo zal begin 2019 van start gaan.