Imanuelle Grives, die is opgepakt voor het bij zich hebben van enorme hoeveelheden drugs op het Belgische festival Tomorrowland, krijgt geen strafvermindering. Heb je dit nieuwtje gemist en vraag je je af; 'maar wat is een enorme hoeveelheid? 10 gram wiet? 20 pillen?' Nou, lees verder...

Article continues after the ad

Watskeburt

Dit was het ding: Imanuelle Grives werd opgepakt en ingerekend omdat ze meer dan... tromgeroffel... 100 xtc-pillen en 20 gram coke bij zich had. Uh-huh. Ja. Dat is niet voor eigen gebruik (tenminste, dat hopen we). Foute boel, dacht de Belgische justitie, die haar in bewaring heeft gesteld. 

‘Voorbereiding!’

Maar toen kwam haar advocaat: luister eens, dat is hoe Grives zich voorbereidt op haar rol. Dat klinkt op zijn minst opmerkelijk en je vraagt je ook af of er een aanklager rondloopt die op zo'n moment denkt 'oooooh, voor een ról! Nee meid, loop verder en succes met je film'. Kortom, Grives in serieuze shit. Hoe zou dat aflopen? Want het is een sappig verhaal, maar het zou je maar gebeuren dat je met zoveel illegale drugs wordt opgepakt. 

 

‘Leuk, maar… nee’

Het Belgische openbaar ministerie heeft nu gezegd dat die zogenaamde ‘rolvoorbereiding’ leuk is, maar geen geldig argument voor strafvermindering. Ook heeft nog niemand zich gemeld die kan bevestigen dat Grives inderdaad was gevraagd voor een film of serie over drugshandel. 

Ver voor de rol

In Grives' verdediging: ze gaat nogal ver voor haar werk. Voor Alleen maar nette mensen kwam ze tientallen kilo’s aan. Voor Vechtershart ging ze zowat stuk in de voorbereiding voor haar rol als kickbokser en voor The Homeless Experience leefde ze drie weken op straat. Maar 100 pillen en 20 gram coke! Meid! Of het nu waar is of niet, je bent wel goed stom als je met zoveel drugs gaat rondlopen.

Wat zal er verder gebeuren? We houden je op de hoogte.