Als je gaat steigeren van eventuele spoilers, raden we je aan niet verder te lezen.

Gisteren keek ziekenhuisserie-liefhebbend Nederland met een lach en een traan naar de laatste aflevering van het 14e seizoen van Grey’s Anatomy. Maar, veeg die tranen weg en trek die glimlach wat breder, want de serie is verlengd voor een 15e seizoen. Maar wat kunnen we daar eigenlijk allemaal van verwachten?

Waar waren we...

De sluwe Grey’s Anatomy-makers deden ons geloven dat April al met één been in het graf stond. De roodharige dokter is aan het eind van seizoen 14 echter nog gewoon alive, kicking èn smoorverliefd! Verwacht haar met haar nieuwe roeping als engel van de daklozen echter niet terug te zien in het nieuwe seizoen. Actrice Sarah Drew nam op deze manier namelijk afscheid van de serie.

Ook Arizona (Jessica Capshaw) keert in seizoen 15 niet meer terug. De baby-dokter diende haar ontslag in om naar The Big Apple te verhuizen en zo dichter bij dochterlief Sofia te zijn. Met een enthousiast SMS-je van Callie en de kennis dat beide dames weer single zijn, beeldt menig kijker zich in dat de twee inmiddels weer gelukkig huisje, boompje, beestje spelen. 

Wie we wel non-stop in de operatie-zaal kunnen verwachten, is Teddy Altman (Kim Raver) die op het nippertje van de seizoensfinale een bommetje dropte. De blonde dokter is zwanger. Van Owen Hunt. …Toch?

Een aai over de glazen bol verklapt dat er relatieproblemen in het verschiet liggen voor Alex en Wilson. Na een bruiloft met ontelbaar veel ongemakken, beschuldigde Wilson Alex van het vragen om een baan voor Wilson aan Meredith, zodat ze niet naar Boston zou vertrekken voor een trainingstraject. Snap je het nog? Relatieproblemen dus. Maar what’s new?

En daarna?

Schrijfster Shonda Rhimes en hoofdrolspeelster Ellen Pompeo hebben een deal dat de serie doorgaat zolang Ellen erin wil blijven spelen. Toevallig heeft Ellen onlangs een contractje van twee jaar getekend voor een verbluffende 575.000 dollar per aflevering. Dus reken ook nog maar op een 16e seizoen!

Wanneer kunnen we dit feestje verwachten?

Dat is helaas nog niet bekend… Tot nu toe is het merendeel van de seizoenen verschenen in september(s) en dat verwachten we dus ook van het 15e seizoen. Dat zou betekenen dat het seizoen naar verwachting begin 2019 start op Net5. Als Net5 ten minste niet opnieuw de grootste naaistreek van de 21e eeuw uithaalt. 

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.