Kate Walsh heeft in 2015 een hersentumor laten verwijderen. Dat vertelt de 49-jarige Grey's Anatomy-actrice in een interview aan het Amerikaanse Cosmopolitan. Walsh had last van een vermoeidheid die maar niet verdween en zocht medische hulp.

Article continues after the ad

"Toen ik een keer autoreed zwierde ik plots naar rechts", zegt de actrice die dat als signaal opvatte dat er iets mis met haar was. "De vermoeidheid was op een gegeven moment zo erg dat het niet uitmaakte of ik vijf koppen koffie per dag dronk: ik bleef moe", vervolgt ze. Nadat ze ook last kreeg van haar geheugen en soms stamelde om een zin af te maken, besloot Walsh een arts te bezoeken.

Na een MRI-scan werd een hersentumor gevonden en dat sloeg in als een bom bij de actrice. "Mijn assistent moest aantekeningen maken tijdens het gesprek met de arts, want ik was er niet meer bij. Zo ontdaan was ik", aldus Walsh. De tumor werd verwijderd en na negen maandan stond ze alweer op de set van de speelfilm Self en daarna Girls Trip. Ook speelde ze recent mee in de Netflix-serie 13 Reasons Why.

Kate Walsh speelde van 2005 tot 2012 in de populaire ziekenhuisserie Grey's Anatomy de rol van dokter Addison Montgomery. Ze zette de rol voort in de spin-off Private Practice. Walsh zegt dat ze open is over haar ziekte omdat ze hoopt dat het mensen aanspoort gezonder te leven en bij klachten of twijfel een arts te raadplegen.