Het had in Engeland nogal wat voeten in de aarde toen The Great British Bake Off, het origineel van Heel Holland Bakt, van de publieke BBC naar de commerciële omroep Channel 4 verhuisde. Het programma bleef namelijk hetzelfde, maar wél met bijna allemaal nieuwe gezichten. In Nederland blijft het programma gewoon op hetzelfde plekje, bij Omroep MAX op NPO 1.

Article continues after the ad

In de nieuwe reeks is alleen jurylid Paul Hollywood blijven zitten. Het jurylid van het eerste uur zal samen met zijn nieuwe collega Prue Leith de baksels beoordelen. Noel Fielding en Sandi Toksvig nemen voortaan de presentatie op zich. 

De Britse variant van Heel Holland Bakt is vanaf donderdag 24 mei wekelijks om 20:30 uur op NPO 1 te zien. Ook zendt MAX seizoen 1 van de Australische variant (The Great Australian Bake Off) uit. Die is iedere werkdag om 22:00 uur op NPO 1 Extra te zien vanaf 21 mei. Het tweede seizoen van de Australische bakwedstrijd wordt vanaf maandag 21 mei om 11:00 uur op NPO 1 uitgezonden. Tijd om je agenda bij te werken dus.