Op Gepaste Afstand

Pathé Thuis heeft het voor elkaar gekregen in deze coronacrisis een film te produceren! Op Gepaste Afstand gaat ook over het coronavirus en is tot 31 mei gratis op het platform te zien.

Op Gepaste Afstand

Na het succes van een hele zooi gratis Pathé Thuis-films de afgelopen maand, komt het platform nu opnieuw met een cadeautje voor de thuisblijvers. Tot 31 mei kunnen we gratis genieten van hun zelfgeproduceerde film. Hij duurt 25 minuten en volgt Ilias en Eef die elkaar ontmoeten terwijl ze de honden aan het uitlaten zijn. Ze brengen de hele dag samen door in de lege straten. Wel op de gepaste 1,5 meter afstand natuurlijk (vandaar de naam). Volgens Pathé Thuis zitten er heel wat herkenbare momenten in de film die we in lockdown allemaal vast ook zelf hebben meegemaakt. 

Kijk nu de eerste korte speelfilm die gedraaid is tijdens de intelligente lockdown met de toepasselijke titel: "Op Gepaste Afstand". Ga naar Pathe-Thuis.nl/Afstand

242 Likes, 16 Comments - 𝐉𝐨𝐧 𝐊𝐚𝐫𝐭𝐡𝐚𝐮𝐬 (@jonkarthaus) on Instagram: "Kijk nu de eerste korte speelfilm die gedraaid is tijdens de intelligente lockdown met de..."

De opnames

De opnames waren door alle coronamaatregelen behoorlijk ingewikkeld en vergde veel creativiteit van de regisseur Jon Karthaus. Het is al knap dat er überhaupt opnames waren in deze periode want andere film- en serieproducties werden meteen stopgezet. Onder andere Stranger Things, Sex Education, Riverdale en Peaky Blinders staakten de opnames. 

Article continues after the ad

In een Behind The Scenes-filmpje dat de regisseur op Instagram plaatst, zien we hoe alles nu anders moet. De tableread wordt gedaan via videochat, de productieleden mogen niet in dezelfde auto en tijdens de opnames staat iedereen Op Gepaste Afstand. 

𝐉𝐨𝐧 𝐊𝐚𝐫𝐭𝐡𝐚𝐮𝐬 on Instagram: "Afgelopen weken zijn bezig geweest met een heel bijzonder project. Een volledige film schrijven, produceren, draaien en uitzenden tijdens..."

159 Likes, 13 Comments - 𝐉𝐨𝐧 𝐊𝐚𝐫𝐭𝐡𝐚𝐮𝐬 (@jonkarthaus) on Instagram: "Afgelopen weken zijn bezig geweest met een heel bijzonder project. Een volledige film schrijven,..."

Op Gepaste Afstand kan je nu gratis bekijken op Pathé Thuis!